Krivilni stoj: učinkovito orodje za krivljenje pločevine, alu pločevine in cevi

krivilni strojMogoče se vam zdi, da je krivljenje pločevine in cevi mogoče samo v teoriji? V podjetju Juhant d. o. o. vemo, da temu ni tako. Za krivljenje cevi in pločevine, vključno z alu pločevino, uporabljamo zmogljive krivilne stroje, ki svoje delo v praksi, in ne zgolj v teoriji, opravijo brezhibno. Krivljenje pločevine je eno izmed najbolj razširjenih postopkov oblikovanja in preoblikovanja pločevine in drugih materialov. V našem podjetju za krivljenje cevi in pločevine uporabljamo krivilne stroje, na katere se zares lahko zanesemo. Krivilni stroji so lahko hidravlični ali ročni. Hidravlični krivilni stoji večinoma vsebujejo tudi računalnik, ki omogoča grafični prikaz, kar olajša delo krivljenja pločevine, saj lahko enostavno grafično oblikujemo profile. Pri hidravličnem krivilnem stroju željene profile vnesemo v računalnik, shranjene podatke pa lahko ponovno uporabimo. Pri ročnem krivilnem stroju profile nastavimo sami. Na tak način poskrbimo za primerno zvijanje oziroma ukrivljanje pločevine ali cevi. Ukrivljamo lahko tudi alu pločevino in druge materiale, debelejše in tanjše pločevine, okrogle oblike pločevine itd. Krivilni stroji niso več samo teorija, pri nas so v praksi vsak dan.

Orodje za krivljenje cevi: krivilni stroj omogoča natančno in kakovostno delo krivljenja cevi

Če vas zanima, kako poteka krivljenje cevi v praksi, imamo za vas preprosto odgovor. Cev vstavimo v orodje oziroma krivilni stroj za krivljenje cevi ter jo s pritiskom trna z enim ali več zavoji ukrivimo oziroma spravimo v želeno obliko. Postopek krivljenja cevi s primernim orodjem oziroma krivilnim strojem je namenjen tudi za ukrivljanje oziroma oblikovanje zapletenih oblik cevi iz različnih materialov (aluminij, jeklo, baker, inox).

Tehnološko dovršeni krivilni stroji za najboljše rezultate krivljenja pločevine

Pri svojem delu krivljenja pločevine in cevi uporabljamo moderne in tehnološko dovršene krivilne stoje, ki nam omogočajo, da lahko izdelamo cel kos naenkrat, ne da bi odložili obdelovanca. Poleg tega pa nam krivilni stroj omogoča, da določimo kot in smer krivljenja. Učinkovito krivljenje pločevine s krivilnimi stoji ni več možno samo v teoriji, pri nas je to utečena praksa.

krivljenje alu počevine