IR paneli za izredno varčno ogrevanje vašega doma

IR paneli postajajo vse bolj razširjena oblika ogrevanja. Primerni so tako za hiše oziroma stanovanja kot za poslovne prostore. V primerjavi z mnogimi drugimi opcijami ima ta rešitev ogromno prednosti, ki so prepričale že številne zadovoljne uporabnike.

Z IR paneli bo poraba nižja kljub enakemu udobju

Infrardeči grelci oddajajo valove, ki se počasi in enakomerno širijo po vsem prostoru, zato tu ni nevarnosti, da bi se vroč zrak hitro dvignil. To pa ni edina posebnost, ki prispeva k izredni učinkovitosti, s katero se lahko pohvalijo IR paneli. Poraba je izjemno nizka, čeprav ohranjamo enako oz. celo večje udobje, ker IR ogrevanje poteka tako, da toplota najprej ogreje zidove in različne predmete, nato pa se postopoma sprošča in vas greje še zelo dolgo časa, ne da bi se moral za to najprej segreti zrak. Četudi boste nastavili nižjo temperaturo od tiste, ki ste je vajeni, vam bo še vedno prijetno toplo. Ker ni potreben vmesni člen, torej segrevanje zraka, je izkoristek energije resnično optimalen.

paneli za IR ogrevanje

IR ogrevanje pomaga tudi pri težavah z vlago

Dodatni razlog, zaradi katerega so infra paneli odlična izbira za vsak bivalni ali delovni prostor, je, da so izjemno učinkoviti pri preprečevanju vlage in s tem razvijanja plesni na stenah. Posledično pa pomagajo pri varovanju vašega zdravja. IR ogrevanje ima sicer še mnoge druge pozitivne vplive na zdravje. Koristno je denimo za alergike oziroma nasploh za naša dihala, saj ne bo prihajalo do dvigovanja pršic, bakterij ipd., pomaga pa lahko celo pri izboljšanju počutja, pospešenem razstrupljanju telesa, izboljšani prekrvavitvi in pri lajšanju bolečin. Vse to so namreč najbolj znane lastnosti IR žarkov, zaradi katerih se ti že dolgo uporabljajo v terapevtske namene.

Najboljši infrardeči grelci oz. infra paneli

Vas zanimajo še posebej kakovostni paneli za ogrevanje? V podjetju IR PANELI vam ponujamo prav to – vrhunsko kakovost po dostopnih cenah. Ob nakupu izdelkov iz našega prodajnega programa, ki vam jih po potrebi  dobavimo v večjih količinah, vas čaka kar 5-letna garancija. Na voljo vam je več različic – klasični beli IR paneli, grelne plošče brez okvirja, steklene plošče, plošče z ogledalom itn. Ne glede na to, za katero različico se odločite, bo montaža zelo preprosta. Ker niso potrebni večji posegi, je ta rešitev kot nalašč za vse, ki morda živite v najemniških stanovanjih. Za to, da vam bo v zimskih mesecih v stanovanju toplo, vam odslej ne bo več treba zapravljati ogromnih vsot denarja. Investicija v panele se vam bo torej v celoti povrnila!