Inverterski varilni aparat

Inverterski varilni aparat lahko omogoča TIG, MIG/MAG ali MMA varjenje, zato so varilni aparati inverter eni izmed najbolj priljubljenih in vsestransko uporabnih aparatov. Ker zagotavljajo kakovostne spoje, užitek ob delu z njimi vsekakor opraviči investicijo.

Več o Inverterskih varilnih aparatih Fronius si preberite tukaj: http://www.ingvar.si/domov/inverterski-varilni-aparati-fronius

Vrste varjenja, izbira aparata za varjenje in varilni aparati inverter

Za lažje razumevanje si oglejmo temeljne pojme: varilni aparat je naprava za spajanje. Varjenje je postopek spajanja enega ali več materialov s toploto, stiskanjem ali z obojim. Varivost je sposobnost izbranega materiala za varjenje. Zvarni spoj je celota, narejena z varjenjem, var pa je tisto področje materiala, ki se med postopkom varjenja strukturno spremeni. Varjenec je del osnovnega materiala, ki se ga vari. Varek pa je strisnjen del kovine iz osnovnega in dodanega materiala, ki nastane pri talilnem varjenju. Varilni aparat omogoča različne tehnike varjenja: varjenje glede na lego je levo ali desno. Pri varjenju v levo varimo hitreje, teme vara je lepše. Pri varjenju v desno pa dobimo globljo prevaritev in bolj kakovosten var. Nadalje razločujemo varjenje še na varjenje s taljenjem in varjenje brez taljenja (material se segreva, vendar ne do vrelišča).

inverter varilni aparat akcija

Varilni stroji, inverterski varilni aparati in varjenje

Za inverterski varilni aparat je značilno, da inverterski vir toka za varjenje deluje na visoko frekvenčni tehniki od 20 - 200 kHz. Vir električnega toka za inverterski varilni aparat mora imeti odlične varilne lastnosti, hkrati pa ne sme ustvarjati omrežnih motenj. Zagotavljati mora tudi optimalno varnost varilca. Pri sodobnih virih varilnega toka - inverterskih virih - se omrežna napetost najprej spremeni v enosmerno, ta pa se potem spremeni v visokofrekvenčno napetost. Varilni aparati inverter MIG MAG lahko omogočajo pulzno varjenje, s tem pa visoko kvaliteto zvarnih spojev. Investicija v pulzni inverterski varilni aparat je zato zagotovo pametna naložba, ki je ne boste obžalovali! Podjetje Ingvar je generalni zastopnik za varilno opremo, nudimo vam kakovostne inverter varilne aparate, akcija pa vam omogoča, da izberete aparat za varjenje po ugodni ceni!

STOPITE V KONTAKT Z NAMI


Inverterski varilni aparat za priložnostne in profesionalne varilce

Z varilnimi aparati inverter je mogoče variti po postopkih MMA, TIG in MIG-MAG. Ročno obločno varjenje oziroma MMA je postopek, pri katerem uporabljamo oplaščeno odtaljivo elektrodo. Postopek TIG je univerzalen postopek, pri katerem imamo namesto oplaščene elektrode netaljivo volframovo elektrodo, pri MIG/MAG postopku pa elektrodo nadomestimo z varilno žico. Varilni aparati inverter za varjenje po postopku MIG/MAG so narejeni tako, da z enim strojem varimo po postopkih MMA ter TIG na dotik. Izberite si inverter varilni aparat - akcije in popusti vam zagotavljajo prihranek.

aparat za varjenje Ingvar d.o.o.