Moderne hiše so lahko tudi lesene - sodobnost, temelječa na tradiciji

Vse več hiš v Sloveniji se odmika od načinov gradnje, ki so prevladovali v preteklosti: dolgotrajno »zidanje hiše«, kjer je vsa družina v ta projekt vlagala desetletja časa, energije in sredstev, nemalokrat tudi na račun miru v družini. Montažne moderne hiše v Slovenji so vse bolj ob boku današnjim evropskim in svetovnim trendom, saj sodobnim smernicam sledijo tudi domači proizvajalci. Med temi je tudi družinsko podjetje Javušnik, ki svojo družinsko dediščino - predelavo lesa - združuje z najsodobnejšimi načini gradnje montažnih lesenih hiš. Les je tisti gradbeni material, ki že tisočletja v naših krajih zagotavlja okolju prijazen način gradnje, vse bolj pa je tudi cenjen vir za gradnjo modernih hiš. Načrti modernih hiš iz podjetja Javušnik so prilagojeni zahtevam sodobnega uporabnika, ki zahteva kakovost, ekološkost in estetiko za najbolj sprejemljivo ceno.

moderne hiše z ravno streho v Sloveniji


Les je naraven, ekološki in zdravju najbolj prijazen gradbeni material modernih hiš

Vsakdo si želi bivati v okolju, kjer se bo dobro počutil. Že naši predniki so odlično izkoriščali les, ki je nekoč pokrival skoraj celotno, danes pa še skoraj dve tretjini območja Slovenije. Predstavljal je vir materiala za ogrevanje in gradnjo bivališč, surovino za različne izdelke ter po krčenju zagotavljal obdelovalno površino. Tudi danes je cenjen gradbeni material, saj so lesene gradnje zaradi nizke stopnje vlažnosti najbolj prijazne uporabniku. Hiše iz lesa so ne le zdrave, temveč tudi estetske, saj so prilagojene gradbenim modelom in arhitekturnim trendom. Med ponudbo najdete montažne lesene hiše z mansardo, pritlične in nadstropne montažne hiše, med katerimi so tudi moderne hiše z ravno streho, ter brunarice.


Moderne hiše z ravno streho in drugi modeli hiš so izjemno trajni in estetski

Med različnimi modeli modernih hiš z ravno streho najdete manjše in večje hiše, ki se razprostirajo na eni etaži ali več nadstropjih, vključno s kletjo. Obsegajo od manj kot 100 do prek 200 kvadratnih metrov in lahko odgovorijo na vaše zahteve glede razporeditve in namembnosti prostorov. Vse so lahko zgrajene v manj kot štirih mesecih, saj v podjetju Javušnik vse faze njihove izdelave izvajamo sami in tako nismo odvisni od zunanjih izvajalcev. Lokalen slovenski les daje našim hišam pečat trajnosti in zlitja z okolico, moderne hiše pa odlikuje tudi izjemna energetska učinkovitost, saj za njihovo izdelavo namenimo skupno najmanj emisij škodljivega ogljikovega dioksida. Grajene so protipotresno ter omogočajo optimalno koriščenje prostora v primerjavi s tradicionalno gradnjo, kar je še posebej pomembno pri manjši kvadraturi. Med načrti modernih hiš lahko izberete najljubšega ter ga nato prilagodite vašim željam.

načrti za moderne hiše


Dovršeno in energetsko učinkovito: od klasičnih do minimalističnih stilov modernih hiš

Moderni način življenja zahteva hitre in dovršene rešitve na vseh področjih, izbira bivališča ali počitniškega domovanja pa je še toliko bolj pomembna odločitev. Ob vseh estetskih in funkcionalnih zahtevah pa imamo skoraj zmeraj tudi omejene vire, ki jih hočemo uporabiti na najbolj dolgoročno smotrn način. Slike modernih hiš iz podjetja Javušnik, ki jih najdete na spletu ali v informativnih materialih, vas bodo prepričale, da sta lahko estetika in sodobnost arhitekture dostopni vsakomur, tudi ob spoštovanju ekoloških trendov trajnostnega razvoja. Moderne hiše v Sloveniji tako tudi prek ponudbe podjetja Javušnik dohajajo podobne izdelke v tujini, kjer so tamkajšnji uporabniki prepoznali slovensko dodano vrednost. To je vsekakor tradicija lesa, ki tukaj uspeva in neguje življenje že od nekdaj. Prisluhnite mu tudi vi in se oglasite za personalizirano ponudbo ali le po več informacij v našem podjetju ali preko telefona oziroma spleta. Veseli vas bomo!

OGLEJTE SI SLIKE MODERNIH HIŠ NA KLJUČ