Zidani kamini različnih vrst, od klasičnih zidanih kaminov do akumulucijskih zidanih kaminov

Zidani kamini so v osnovi toplozračni kamini. Za gorivo uporabljajo različne vrste tdih goriv. Zidan kamin za centralno ogrevanje je primeren predvsem za tiste, ki želijo brez veliko truda v svojem domu imeti prasketanje ognja in s tem prijeten ambient v prostoru. Zidani kamini so praktični predvsem v hišah z velikim dnevnih prostorom.

AKUMULACIJSKI ZIDANI KAMINI ZA CENTRALNO OGREVANJE

Zidane kamine odlikuje visoka tehnologija, oblika, edinstven naraven plamen, optimalna moč, enostavna uporaba, varnost in kakovost. Izbirate lahko med klasičnimi zidanimi kamini s klasičnim odprtim zgorevanjem in akumulacijskimi zidanimi kamini z zaprtim zgorevanjem. Prvi za gorenje uporabljajo zrak iz prostora, ki ga je potrebno dovesti skozi odprtino od zunaj. To pomeni, da za takšen zidan kamin potrebujete klasični dimnik z izpustom na strehi. Za gorenje se lahko uporablja drva ali pelete. Klasični zidani kamini, katerih moč je med 3 in 8 kW, lahko ogrevajo do 150 kubičnih metrov stanovanjske površine. Odločite pa se lahko tudi za ventilatorske sisteme, ki pospešijo vnos toplega zraka v prostor in tako poskrbijo za enakomernejšo razporeditev toplote v prostoru.


Klasičini zidani kamini se lahko postavijo tudi s skupaj s pečico

Prisotnost kamina in ognja v bivalnih prostorih s seboj poleg privlačnosti prinaša tudi občutek domačnosti in topline. Če v vašem bivalnem okolju ni mogoče postaviti dimnika, a bi si kljub temu želeli imeti odprti ogenj, vam priporočamo vgradnjo akumulacijskih zidanih kaminov. Današnja goriva so večinoma čista oziroma s pravim prezračevalnim sistemom se lahko izognemo težavam pri udihavanju škodljivih snovi. Tako je poskrbljeno tudi za vaše zdravje. Zidani kamini s pečico so na videz zelo privlačni in enostavni za uporabo. Prednost pa je tudi v tem, da ti zidani kamini s pečico ne zasedejo veliko dodatnega prostora.

akumulacijski zidani kamini


Zidani kamini so dolgotrajna rešitev centralnega ogrevanja za vsako hišo

Zidani kamini za centralno ogrevanje so industrijski izdelek, ki ustreza toplotno-tehničnim, ekološkim, varnostnim in estetskim zahtevam trga. Zidani kamini so postali nepogrešljiv del toplozračnih sistemov, kar zagotavljaja veliko večji izkoristek ter omogočajo uporabniku, da hkrati regulira dovod in odvod zraka v dimnik. Poleg sevanja toplote ognja zidani kamini za centralno ogrevanje služijo tudi lep estetski hišni element. Topel zrak se pri zidanih kaminih izpihuje preko rešetk v prostor.

klasični kamini za centralno ogrevanje

V času, ko tehnika izpodriva tradicijo, vam toplino, romantiko in domačnost pričarajo zidani kamini na plin!