Zidani kamini lastne proizvodnje

Zidani kamini so po večini notranji kamini, ki za ogrevanje stanovanja izrabljajo moč različnih goriv. Na zidan kamin lahko priklopimo različne izmenjevalnike toplote. Posebnost zidanih kaminov je v tem, da so grajeni z namenom dolge življenjske dobe. Kamin z nameščenim toplotnim izmenjevalcem uporabniku zagotavlja večkratno korist, saj običajne kaminske peči preveč toplote spustijo v dimnik. Toplotne izmenjevalce ogreva plamen in izstopna toplota dima, ki nastaja med gorenjem. Sistem centralnega ogrevanja pa omogoča kroženje segrete vode preko vseh grelnih teles v sistemu. Zidani kamini nam nudijo prijetno toploto, ki seva v okolici kurišča, in prijeten, romantičen pogled na živi ogenj. Modeli zidanih kaminov so različni in nudijo različne zmogljivosti. V našem podjetju so na voljo zidani kamini različnih oblik in funkcionalnosti. Končni izgled kamina pa je odvisen od vaših želja in potreb, ki vam jih bomo v našem podjetju pomagali izpolniti.

zidan notranji kamin notranji kamin za ogrevanje

Toplotni izmenjevalci - nov sistem navpičnih toplotnih izmenjevalcev, ki omogočajo enostavno čiščenje zidanih kaminov

Toplotni izmenjevalci se sčasoma umažejo s sajami, ki delujejo kot izolator in ki posledično zmanjšujejo izkoristek varčnega ogrevanja termo kamina. Ker je pri zidanih kaminih čiščenje zaledja malce zahtevnejši postopek, obstaja nastavek za nov sistem navpičnih toplotnih izmenjevalcev, ki omogočajo enostavnejše čiščenje zidanih kaminov ter dolgotrajen in maksimalen izkoristek.

Ogrevanje vode s termo kamini I Varčno ogrevanje stanovanja

Ogrevanje na kamine je v domovih po Sloveniji zelo pogosto, saj je izkoristek toplotne energije pri tovrstnem ogrevanju prostorov lahko tudi več kot 90-odstoten. Zaradi nenehnega višanja cen primarnih energentov, na primer kurilnega olja in plina, za ogrevanje namreč vse več ljudi uporablja alternativne vire energije. Na tržišču danes obstaja kar nekaj vrst kaminov, ki omogočajo ogrevanje celotne hiše in ne le prostora v katerem se kamin nahaja. To so tako imenovani toplovodni kamini, ki omogočajo veliko udobje in varčno ogrevanje. Obstajajo pa tudi toplozračni kamini.

KAMINSKI VLOŽKI ZA TOPLOVODNE KAMINE

V času, ko tehnika izpodriva tradicijo, vam toplino, romantiko in domačnost pričarajo termo kamini našega podjetja Štedilniki Furlan.