Toplozračni kamini - se hitro ogrejejo a tudi hitro ohladijo

Kurišče, obloge sistema dimovodnih cevi in toplozračne rešetke so sestavni deli, ki jih imajo toplozračni kamini. Obloge toplozračne peči in kamina so običajno izdelani iz naravnih materialov, kot so kamen, železo, siporeks in mavčne plošče, ki ne akumulirajo toplote. Toplozračni kamini niso najbolj primerni kot kamini na centralno ogrevanje, saj se običajno uporabljajo le v prostorih, ki jih je treba hitro ogreti. Notranji kamini, v to kategorijo spadajo tudi toplozračni kamini, dajejo domu prijeten, topel občutek, hkrati pa posebno vzdušje zaradi prasketanja ognja. Kamini Furlan vašemu domu, s svojevrstnimi oblikami, dajo piko na i.

notranji kamini Furlan


Toplozračne peči za vikende in gostinske lokale

Podobno kot toplozračni kamini in še nekateri drugi notranji kamini, tudi toplozračne peči omogočajo hitro ogrevanje prostora. Zato so posebej primerne za vikende, gostinske lokale, planinske koče. Poleg kaminov Furlan so na voljo tudi ventilatorji za kamine, kot dodatna funkcija toplozračne peči, ki izpihujejo topel zrak v prostor. Sicer pa toplozračne peči prostor ogrejejo v petnajstih do dvajsetih minutah, toploto po kurjenju pa oddajajo še kakšne tri do štiri ure, povsem odvisno od stopnje ogretosti.


Kamin za centralno združuje prijetno s koristnim

Kljub temu, da toplozračni kamini v osnovi niso namenjeni centralnemu ogrevanju pa jih lahko predelamo tako, da so primerni tudi kot kamin za centralno. Toplozračne peči in kamini ter kaminski vložki z vgrajenimi toplovodnimi izmenjevalniki se lahko priključijo na sistem toplovodnega segrevanja z radiatorji. Tako notranji kamini našega podjetja Štedilniki Furlan združijo prijeten občutek topline in funkcionalnost ogrevanja.

OGLEJTE SI SLIKE NOTRANJIH KAMINOV

Za kurjavo notranji kamini običajno uporabljajo drva in v zadnjem času, predvsem zaradi nizke cene, tudi pelete. Vendar pa moramo biti previdni, ko se odločimo za notranji kamin ali kamin za centralno ogrevanje. Če bomo za gorivo uporabljali drva, moramo imeti dimnik s premerom od 200 do 300 milimetrov ter priključek za kamin 180 centimetrov na tlemi pod kotom 45°. Prav tako mora biti na voljo zadosten pretok svežega zraka ter podlaga, ki ne vsebuje mehkih materialov.


Ventilatorji za kamin za boljši izkoristek ogrevanja

Toplozračni kamini pa tudi nekatere druge oblike kaminov imajo danes na voljo tudi dodatno funkcijo, to so ventilatorji za kamin. Njihova glavna in osnovna naloga je, da potiskajo topel zrak iz kamina v prostor, in da izkoristijo energijo plamena, ki sicer izpuhti skozi dimnik. Ventilatorji za kamin kot dodatna funkcija kaminov prav tako zahtevajo določene pogoje pri postavitvi. Če se pri postavitvi kamina znajdete v dilemi se posvetujte z našimi strokovnjaki - z veseljem vam bomo svetovali.

toplozračni kamini za centralno ogrevanje