Klasični kamini omogočajo intenzivno ogrevanje

Klasični kamini so kamini z velikim kuriščem, zato se pri kurilnem procesu uporabi nekoliko večja količina goriva. Sproščena energija se v zelo kratkem času sprosti v prostor in tako je gibanje toplega zraka po prostoru zelo intenzivno. Klasični kamini našega podjetja Štedilniki Furlan so izdelani iz zelo kakovostnih materialov.


Moderni kamini za zahtevnejše uporabnike

Vsi tisti, katerih želje klasični kamini ne morejo zadovoljiti, se lahko odločijo za sodobneje oblikovane različice, ki jih nudijo moderni kamini. Tako ene kot druge pa lahko uvrstimo v kategorijo kaminov na pelete, saj lahko pri obojih za gorivo uporabljamo pelete, ki so danes prav zaradi stalnega naraščanja cen kurilnega olja vse bolj v uporabi tudi pri ostalih pečeh za centralno ogrevanje. Moderni kamini našega podjetja Štedilniki Furlan so zasnovani moderno in tako njihov namen ni le ogrevanje prostora, ampak s svojo obliko čudovito izpopolnijo bivalni prostor.

vzdušje ob klasičnem kaminumoderni kamin s klasičnim pridihom


Akumulacijski kamini za velike prostore | Toplozračni kamini omogočajo pogled na plamen

Ker so akumulacijski kamini enostavni za vgradnjo in ker omogočajo gretje večjih prostorov z relativno majhno količino goriva, spadajo med bolj priljubljene. Toplota, ki jo sevajo akumulacijski kamini je enakomerna in dolgotrajna, saj je dovolj, če drva v kamin položimo enkrat ali dvakrat dnevno. Kaminski vložki se lahko uporabljajo v kombinaciji z akumulacijskimi kamini in tako omogočajo še večjo akumulacijo toplote. Toplozračni kamini se za razliko od akumulacijskih relativno hitro ohladijo. Njihova posebnost pa je, da omogočajo neposreden pogled na igro plamena.


Kamin na pelete tudi na slovenskem tržišču

Kamin na pelete, med katere spadajo tudi toplozračni kamini, ima vgrajen poseben predal od koder se peleti avtomatsko dozirajo v kurišče. Kamin na pelete je lahko tudi lepega izgleda in ga tako lahko uvrstimo v kategorijo modernih kaminov. V podjetju Štedilniki Furlan smo mnenja, da premišljen pristop v fazi idejne zasnove pripomore k sprotnim spremembam, ki vodijo k celostni podobi bivalnega prostora.

KAMINI NA PELETE IN DRUGA TRDA GORIVAModerni kamini in klasični kamini v različicah kot so toplozračni kamini, akumulacijski kamini, kaminski vložki in kamin na pelete so le del naše ponudbe. S procesom, ki združuje obrtniške spretnosti in najmodernejšo tehnologijo lahko izdelamo kamin po vaših željah. Obiščite nas in se prepričajte o veliki izbiri in ugodnih cenah.