Kaminski vložki in načini zasteklitve kamina in še posebej kaminskih prozornih vrat

Vložek za kamin je namenjen zasteklitvi kamina in prilagoditvi izgleda kamina. Kaminski vložki se delijo po namenu uporabe, velikosti, zasteklitvi vrat in vrsti kuriva. Da odprti postanejo zaprti kamini lahko poskrbimo s čelno, polkrožno, prizmatično, tristransko, tunelsko ali t.i. L-zasteklitvijo. Kaminski vložek ima kurišče, ki je dodatno obloženo, saj se tako toplota dodatno akumulira. Pri nas lahko dobite naslednje kaminskih vložkov:

  • ravni kaminski vložki,
  • kotni kaminski vložki,
  • tristranski kaminski vložki in
  • tunelski kaminski vložki.

Kaminski vložki so opremljeni z vrsto nepogrešljivih tehničnih pripomočkov, ki vam zagotavljajo odlične pogoje za udobje in varnost. Naše podjetje nudi vložke za kamin tudi najbolj zahtevnim kupcem. Redni strokovni pregledi med posameznimi fazami izdelave jamčijo, da tako vsak kaminski vložek kot vsi zaprti kamini izpolnjujejo zahteve po varovanju okolja, kakovosti in optimalnem izgorevanju.


Zaprti kamini omogočajo ogrevanje sosednjih prostorov

Zaprti kamini s kaminskimi vložki so primerni za tiste uporabnike, ki želijo s kaminom ogrevati glavni prostor, omogočena pa je tudi možnost ogrevanja ostalih prostorov. Zaprti kamini dosegajo zaradi manjšega pretoka zraka skozi kurišče višje temperature in tako bolj popolno izgorevanje kar posledično pomeni boljši izkoristek in ugodnejše emisije v zraku.


Lončeni kamini za spomin na stare čase

Za tiste, ki v katerih tli spomin na čase, ko se je v krušnih pečeh pekel domači kruh, so najboljša izbira lončeni kamini. Ti so si po zunanjosti med seboj različni in prav zato lahko rečemo, da so lončeni kamini plod domišljije vsakega posameznika. Izberete lahko tudi vložek za kamin, ki popestri izgled lončenega kamina. Sicer pa se pri lončenih kaminih toplota, ki jo oddaja vložek za kamin oziroma njegov obod, prenaša na zunanjo obzidavo, ki je običajno narejena iz materialov z veliko akumulacijsko sposobnostjo.

ZAPRTI KAMINI NA TRDA GORIVA


V podjetju Štedilniki Furlan nudimo veliko izbiro kaminov, različnih tipov in oblik. Če torej želite vašemu domu dati ne le nov način ogrevanja, ampak tudi prekrasen dodatek, kot so zaprti kamini ali lončeni kamini s kaminskimi vložki se oglasite pri nas. Strokovno vam bomo svetovali in pomagali pri izbiri pravega kamina za vaš dom.

kaminski vložki Furlan vložek za kamin Furlan