Kaminske peči na drva - kaminske peči so prava rešitev za estetsko in funkcionalno ogrevanje vašega doma

kaminske peči na drva FurlanKaminske peči so prava rešitev za resnično estetsko in funkcionalno ogrevanje stanovanja. V vašem domu ustvarjajo prijetno atmosfero, podobno kot kamini z odprtim kuriščem. Dobite jih v veliko različnih oblikah in barvah. Številni modeli, vrhunska kakovost keramičnih oblog, široka paleta barv in natančna izdelava - vse to kaminske peči uvršča med najlepše dele pohištva. Njihove prednosti so tudi hitra in enostavna montaža ter zaradi novih tehnologij proizvodnje tudi zelo visoki izkoristki. Kaminske peči so lahko obložene s pločevino, naravnim kamnom ali pa keramiko v različnih barvah. Njihov videz je lahko sodoben, klasičen ali retro. Za te peči je značilno, da plamene opazujete skozi steklo. Tako vam pričarajo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj, hkrati pa vašemu domu dajo dodatno energijo. V podjetju Štedilniki Furlan nudimo kaminske peči na drva in kaminske peči na pelete. Obe vrsti peči - tako kaminska peč na drva kot kaminska peč na pelete - sta v ponudbi kot toplozračna peč ali kaminska peč za ogrevanje vode.

Kaminska peč na pelete - napredek v razvoju ogrevanja na les

Kaminska peč na pelete predstavlja napredek v razvoju ogrevanja na les. Namesto lesa uporablja gorivo iz biomase - lesne pelete, stisnjene pod visokim tlakom in v obliki lesenih palčk. Ker omogočijo tudi do 30 % nižje stroške ogrevanja, so prijazni do vaše denarnice. Poleg tega je ogrevanje stanovanja s kaminsko pečjo na pelete okolju prijazna oblika gretja. Kaminska peč na pelete ni zahtevna za vzdrževanje, saj je delovanje peči avtomatizirano. Avtomatska kaminska peč na pelete se s peleti polni samodejno in neprekinjeno tudi do 50 ur. Kaminska peč na pelete se od kaminske peči na drva loči predvsem po svojem sodobnem videzu.

KAMINSKE PEČI NA PELETE IN TRDA GORIVA

Toplozračna peč ima odlične sposobnosti toplozračnega ogrevanja in nekaj manjšo akumulacijo

Toplozračna peč ima odlične sposobnost toplozračnega ogrevanja in nekaj manjšo akumulacijo. Vsebuje tovarniško obdelan pečni vložek z izmenjevalcem toplote, ki omogoča podaljšano pot dimnih plinov. Vse skupaj pa je obdano s pečnicami ali šamotom. Toplozračna peč hitro segreje zelo velike prostore, ima zelo dober izkoristek in je primerna za ogrevanje več prostorov hkrati. Toplozračno peč uporabljajo ljudje, ki morajo v kratkem času ogreti enega ali več prostorov - npr. vikend hiše, gostinske lokale ali planinske koče. V času, ko tehnika izpodriva tradicijo, vam toplino, romantiko in domačnost pričarajo kaminske peči na drva ali pelete podjetja Štedilniki Furlan.

toplozračne in kaminske peči na pelete