Kamini na trda goriva za toplo in prijetno ogrevanje vašega doma

peči in kamini na trda gorivaV hladnih jesenskih in zimskih dneh, ki so pred vrati, si vsakdo želi zanesljivo in ugodno ogrevanje. Sobni kamini predstavljajo odlično izbiro za vse, ki želite v svojem domu ustvariti toplo in prijetno ozračje. Še posebej sobni kamini na trda goriva, npr. drva, bodo v prostoru pričarali posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj. Ni lepšega, kot se sproščati na toplem pred razžarjenimi plameni in poslušati prasketanje ognja.


Kamini na drva so po zaslugi ugodnega in okolju prijaznega lesa še vedno najbolj priljubljena izbira za ogrevanje doma. Kot kurivo uporabljamo lesena polena ali pa palčke, stisnjene pod visokim tlakom, oz. pelete. Peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka in zato prinašajo maksimalen toplotni učinek.

Moderni kamini za dnevno sobo

Kamini so danes na voljo v različnih oblikah in barvah in se tako uvrščajo med najlepše dele pohištva. Kamini so lahko obloženi s pločevino, naravnim kamnom ali pa keramiko v različnih barvah. Njihov videz je lahko sodoben, klasičen ali retro. Njihove prednosti so tudi hitra in enostavna montaža ter zaradi novih tehnologij proizvodnje tudi zelo visoki izkoristki.

ZAGOTOVITE SI ODLIČEN KAMIN ZA DNEVNO SOBO

Kamini Furlan - celovita storitev na enem mestu

Glede na način ogrevanja kamine delimo na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamini na trda goriva (drva) za dnevno sobo bodo poskrbeli za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogrejejo prej kot v eni uri. Z naravnim kroženjem zraka toplozračni kamini ogrevajo dnevni sobo kot tudi sosednje prostore.

Za akumulacijske kamine je značilno, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Termo kamini pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.


V podjetju Furlan izdelujemo kamine v različnih izvedbah:

  • klasični kamini,
  • akumulacijski kamini,
  • kombinirani akumulacijski in toplozračni kamini
  • kamini za centralno ogrevanje.

Vas zanimajo štedilniki? Peči in kamini za dnevno sobo? Morda dekorativne kaminske nape? Obiščite nas in preverite našo bogato ponudbo. Vabljeni.

kamini za dnevno sobo