Notranji kamini so za ogrevanje stanovanja odlična izbira, saj ustvarijo v domu prijetno toploto in odličen ambient

Notranji kamini so za ogrevanje stanovanja odlična izbira, saj v domu ustvarijo prijetno toploto in odličen ambient. Notranji kamini se delijo glede na vrsto goriva in na načine ogrevanja prostora. Za kurivo se uporabljajo les in lesni produkti, peleti in plin. Na tržišču tako obstaja več vrst notranjih kaminov:

  • toplozračni kamini,
  • akumulacijski kamini in
  • termo kamini.

Toplozračni notranji kamini grejejo prostor s sevanjem toplega zraka. Za akumulacijske kamine je značilno, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Nekateri kamini pa za ogrevanje stanovanja izrabljajo moč vode. Tako je tudi pri kaminih na pelete ogrevanje vode obenem namenjeno ogrevanju vašega prostora.


Kamini na pelete za ogrevanje vode in/ali zraka - kamin na pelete je prijazen do uporabnika in okolja

Kamini na pelete predstavljajo novost na slovenskem tržišču. Lesni peleti so gorivo iz biomase. Stisnjeni so pod visokim tlakom in v obliki lesenih palčk premera 6 mm in dolžine 30 mm. Ker omogočijo do 30-odstotni prihranek pri ogrevanju, so prijazni do vaše denarnice. Poleg tega je ogrevanje stanovanja s kamini na pelete okolju prijazna oblika gretja. Kamin na pelete je oblikovan tako, da lahko deluje samostojno ali v povezavi z obstoječimi primarnimi grelnimi sistemi.

ogrevanje stanovanja in vode notranji kamini na pelete


Kamini na pelete - enostavna uporaba za ogrevanje stanovanja

V kaminih na pelete je vgrajen avtomatizem, ki omogoča popolnoma samodejno delovanje kamina. Naloga

uporabnika je le ta, da pripravi pelete v zalogovnik in pritisne gumb vklop/izklop na termostatu, ki omogoča dnevno ali tedensko programiranje. Maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi predstavljajo dodatne prednosti notranjih kaminov. Kamin na pelete lahko krmilite s sobnim termostatom ali celo z mobilnim telefonom.


Prednosti kaminov na pelete za ogrevanje stanovanja:

  • Delovanje kaminov na pelete je samodejno. Ker se kamin sam prižge, je v prostoru toplo že tedaj, ko vstopimo vanj. Enako je tudi zjutraj, ko vstanemo iz postelje.
  • Sami določimo, kdaj naj se kamin izklopi.
  • Po potrebi ga prižigamo in ugašamo tudi ročno z daljincem ali pritiskom na gumb na kaminu.
  • Stroški ogrevanja so do 30 odstotkov nižji.
  • Kamin na pelete čistite po potrebi in količini kurjenja; uporabite lahko tudi sesalec za prah s priključeno posodo za pepel.
  • Ker ogenj gori v zastekljenem kaminu, imamo prijeten občutek romantike v prostoru.
  • V času, ko tehnika izpodriva tradicijo, vam toplino, romantiko in domačnost pričarajo notranji kamini podjetja Kamini Kočevar.