Kamini na drva predstavljajo poceni in okolju prijazen način ogrevanja

Kamini na drva predstavljajo pravo rešitev za resnično prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma. Ker uporaba lesa kot kuriva velja za ugodno in okolju prijazno izbiro, so kamini na drva še vedno priljubljena izbira marsikaterega gospodinjstva. Za kurjenje lahko uporabljamo lesena polena ali pelete - lesene palčke, stisnjene pod visokim tlakom. Zagotoivte si ugodno ceno kamin na drva, ki bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje, hkrati pa vam bo opazovanje igre plamenov pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj.

CENIK KAMINOV NA DRVA VAS BO ZAGOTOVO PREPRIČAL

Toplozračni, akumulacijski in toplovodni kamini na drva

Glede na način ogrevanja delimo kamine na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamini na drva ogrevajo prostor s sevanjem toplega zraka ter poskrbijo za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogrejejo prej kot v eni uri. Toplozračni kamin na drva najbolj pride prav v prostorih, ki jih je treba segreti na hitro. Akumulacijski kamini se za razliko od toplozračnih ponašajo s tem, da lahko prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Termo kamini na drva pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.


Kamini in kamniske peči na drva za centralno ogrevanje - cena dostopna

Moderni kamini na drva lahko poleg ogrevanja vašega doma poskrbijo tudi za pripravo tople sanitarne vode, če jih priklopimo na sistem centralnega ogrevanja. Kamini na drva za centralno ogrevanje tako pripomore k večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju. Na sistem centralnega ogrevanja lahko priklopimo tako kamin kot kaminske peči na drva. Cena (preverite cenik) tako enega kot drugega je danes več kot ugodna. Kamini na drva za centralno ogrevanje zagotavljajo centralno pripravo toplote, obenem pa tudi pripravo sanitarne vode. Pravilna izbira kamina ali kaminske peči na drva predstavlja izziv vsakemu gospodinjstvu, zato je ključnega pomena, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito. Se ne znate odločiti? Preverite cenik kaminov na drva in izberite najprimernejšega.