Akumulacijski kamini vaš dom ogrevajo še več ur po končanem kurjenju

Akumulacijski kamini so notranji kamini, izdelani iz materialov, ki imajo sposobnost akumulacije toplote. Prostor ogrevajo izključno s sevanjem oboda kamina, kar pomeni, da zrak ne kroži, ampak se toplota prenaša na obod, kjer jo material absorbira ter jo z zamikom in enakomerno oddaja v prostor. Akumulacijski kamini tako ustvarjajo prijetno sevalno toploto, ki blagodejno vpliva na toplotno ozračje vašega doma. Posebni akumulacijski kamini lahko oddajajo toploto v prostor tudi do 19 ur, zato so priporočljivi predvsem za ljudi, ki želijo, da v njihovem domu ostane toplo še dolgo po tem, ko ogenj ugasne. Ker se akumulacijski kamini hitro segrevajo in nato dolgo časa oddajajo toploto, ni potrebe po neprestanem nalaganju lesa, zato lahko ta čas izkoristite zase in za svojo družino. Če želite, da vam notranji kamin pričara čar podeželja, se lahko odločite za lončene kamine.

akumulacijski kamini s kaminskimi vložki

Akumulacijski kamini prinašajo čar podeželja in obujajo spomine

Lončeni kamini vam prinašajo nostalgijo po časih, ko so naše babice v kmečkih pečeh še pekle kruh. Navzven so lahko ti notranji kamini iz lončevine precej različni - zunanjost je vedno unikat, saj si ga lahko vsakdo izoblikuje s svojo domišljijo. Pri lončenih kaminih se toplota od oboda kaminskega vložka prenaša na zunanjo obzidavo kaminskega vložka. Ta je običajno napravljena iz sevalnih plošč, šamota, pečnic in materialov z veliko akumulacijsko sposobnostjo. Takšni materiali omogočajo, da je obloga lončenega kamina dolgo topla. V našem podjetju lahko izbirate med različnimi kaminskimi vložki, pečnicami in materiali za zunanjo oblogo lončenih kaminov.


Kaminski vložki in obzidava kaminskega vložka

notranji kamini na drvaNotranji kamini z vgrajenimi kaminskimi vložki so vse bolj priljubljen način ogrevanja. Kaminski vložki so industrijski izdelek, ki ustreza toplotno-tehničnim, ekološkim, varnostnim in estetskim zahtevam trga. Kaminski vložki so jedro kamina, ki pa šele s pravilno obzidavo kaminskega vložka postane popolna grelna naprava. Izbira nekakovostnega materiala ali napačnega načina obzidave kaminskega vložka lahko pripelje do tega, da imamo doma neučinkovito ali celo nevarno napravo. Zato moramo biti pri načrtovanju obzidave kaminskega vložka previdni. V našem podjetju Štedilniki Furlan vam ponujamo različne vrste kaminskih vložkov. Lahko pa vam pomagamo tudi z idejnim izrisom kamina.

ZAMENJATE LAHKO TUDI SAMO VRATA ZIDANIH KAMINOV

V času, ko tehnika izpodriva tradicijo, vam toplino, romantiko in domačnost pričarajo akumulacijski kamini podjetja Štedilniki Furlan.