Pravilno in enostavno vzdrževanje parketa

Veliko ljudi se v želji, da parket v svojem domovanju ohranijo kar najdlje, obračajo na strokovne nasvete glede čiščenja parketa. Seveda je vzdrževanje parketa na pravilen način tudi po mnenju ekspertov bistvenega pomena za ohranjanje dolge življenjske dobe vaše najljubše talne podlage. Popolna obnova parketa ali profesionalno brušenje in lakiranje parketa namreč lahko predstavljajo nezaželen strošek, hkrati pa vas in vaše družinske člane obremenijo tudi časovno. V nadaljevanju zato predstavljamo kratke in jedrnate nasvete o vzdrževanju parketa, ki jih priporočajo tudi pri vodilnem slovenskem distributerju parketa Alpod.

Ključne oporne točke pri čiščenju parketa

  • Prekodneva se lahko na parketu naberejo ne le zgolj prah, ampak tudi manjši trdni delci kot so pesek, ostanki hrane ali celo manjši kamenčki. Zato je pomembno, da vaša dnevna navada vzdrževanja parketa vključuje tudi redno pometanje ali sesanje.
  • Pri rednem čiščenju parketa ni potrebna nenehna uporaba čistilnih sredstev - dovolj je zgolj dobro ožeta vlažna krpa.
  • Periodično naj bi se izvajalo tudi poliranje parketa (npr. 1x letno), vendar je to odvisno od poškodovanosti vašega parketa.
  • Pri poliranju vedno uporabljajte zgolj specializirane izdelke, ki so namenjeni prav poliranju parketa.
  • V primeru, da je parket zelo obremenjen in poškodovan je potrebno ponovno brušenje in lakiranje parketa.
  • Pri poliranju parketa vedno uporabljajte kvalitetne izdelke iz specializiranih trgovin.

Zlasti pomemben nasvet pri vzdrževanju parketa pa je, da to delo opravljate redno in ne šele takrat, ko je že nastala škoda.

Vzdrževanje parketa

Izognite se prepogosti obnovi parketa

Skozi čas boste najverjetneje razvili svoj lasten način čiščenja parketa in ugotovili, kateri produkt je v primeru vašega parketa najučinkovitejši. Vseeno je pomembno, da se ne oddaljujete od zgornjih nasvetov o vzdrževanju parketa. Predvsem v prostorih z veliko frekventnostjo lahko z rednim poliranjem parketa podaljšate življenjsko dobo vaše talne podlage. Če iščete še več nasvetov o vzdrževanju parketa, se lahko obrnete tudi na ekipo strokovnjakov podjetja Alpod. S časom in izkušnjami boste ugotovili, da je čiščenje parketa lahko povsem enostavno.

OBIŠČITE SPLETNO STRAN PODJETJA