Kako popraviti parket?Kako popraviti parket, da bo ta znova lepega videza

Praske na parketu so skoraj neizbežne, še posebej, če imate doma psa, mačko ali majhne otroke, ki nimajo nikoli dovolj igre. Pa tudi kakšna posoda hitro pade po tleh ali pa grobi podplati čevljev pustijo sledi za seboj, če niste previdni. Čiščenje in poliranje parketa sčasoma nista dovolj in ko je površina talne obloge že tako poškodovana, da so na njej udrtine, vidne praske, lak se lušči, parket pa postaja sivkast in dovzetnejši za umazanijo, je nastopil čas za popravilo parketa. Kako popraviti parket, pa boste izvedeli v naslednjem odstavku.

Kako učinkovito popraviti parket - temeljito popravilo parketa

Vas zanima, kako popraviti parket, da bo spet lepega in sijočega videza? Najboljšo rešitev predstavlja temeljito popravilo parketa, ki vključuje brušenje in lakiranje. Popravilo parketa je precej preprosto. Obnova starega parketa se začne z brušenjem vrhnje plasti laka. Vdolbine in morebitne razpoke in izsušene fuge zalijemo z ustrezno zmesjo, lahko tudi zmesjo laka in ostankov, ki so nastali pri brušenju. Sledi brušenje z bolj finim brusnim papirjem, nanos prvega sloja laka in ponovno brušenje z bolj finim brusnim papirjem. Pri tem moramo paziti, da ne zbrusimo nove plasti laka, temveč samo morebitne neravnine. Obnova parketa je zaključena, ko nanesemo še dva sloja laka.

Obnova starega parketaPopravilo laminata ni mogoče

Imate morda doma laminat? V tem primeru vas odgovor na vprašanje, kako popraviti parket, seveda ne zanima. Popravilo laminata ni mogoče, saj je zgornji del laminata v resnici tiskovina. Vrhnji sloj je sestavljen iz folije, na katero je natisnjen vzorec, prilepljena pa je na ploščo. Pri visokokakovostnih laminatih je sicer s posebnimi specialnimi voski mogoče popraviti manjše poškodbe, lahko se tudi zamenja kakšna deska. Na splošno pa velja, da ko je laminat obrabljen in poškodovan, popravilo laminata ni mogoče, zato ga je treba nadomestiti z novim.

Se še vedno sprašujete, kako popraviti parket? Odgovor boste našli tudi v salonu parketa Alpod. Obiščite nas.