Masaža hrbta in terapevtska masaža hrbta oz. masaža hrbtenice

Klasična masaža hrbta oz. masaža hrbtenice in tudi terapevtska masaža hrbta imata dokazano odlične rezultate. Klasična in terapevtska masaža hrbta pospešita pretok krvi in limfe. Tako terapevtska masaža hrbta kot klasična masaža hrbta s tem omogočata boljšo prekrvavljenost in prehranjenost z limfo, kar pomeni, da masaža hrbta vpliva na hitrejše obnavljanje tkiva in odvajanje strupov iz telesa. Dobrodejno vplivata tudi na lepšo kožo, celo zmanjša krvni tlak, krvni sladkor in boljša krvno sliko. Klasična in terapevtska masaža hrbta odpravljata t.i. mišične vozle oz. trigger točke, ki povzročajo napetost in bolečino. S tako imenovano trigger point terapijo jih v našem fizioterapevtskem centru odpravimo in poskrbimo za vaše dobro počutje.


Masaža hrbta - značilnosti in koristi, ki jih nudi masaža hrbta

Masaža hrbta oziroma masaža hrbtenice ima tako rekoč nešteto koristi. Masaža hrbta zajema masažo vratu, ramen, nadlakti, masažo hrbta do trtice in kolka. Klasična masaža hrbta odpravi mišične vozle (trigger točke), zaradi katerih se pojavljata bolečina in napetost. Terapevtska masaža hrbta zaradi povečane prekrvavljenosti pospeši tudi odvajanje strupov iz organizma. Zaradi masaže hrbtenice in njene boljše prekrvavljenost se mišice hitreje obnavljajo. Zaradi vsega naštetega ima masaža hrbta pozitiven vpliv tudi na splošno počutje.

Terapevtska masaža hrbta - značilnosti in koristi, ki jih nudi takšna masaža hrbta

Terapevtska masaža hrbta je masaža hrbta ali masaža hrbtenice, ki je bolj intenzivna kot klasična masaža hrbta. Ta posebna terapevtska masaža hrbta pomeni, da se posebej posvetimo mestom, ki so poškodovana ali obolela. Z uporabo posebne trigger point terapije, ki je posebna terapevtska masaža hrbta pa tudi drugih delov telesa, sprostimo nastale mišične vozle (trigger točke). S tako masažo hrbta oz. masažo hrbtenice pospešimo zdravljenje obolelega ali poškodovanega mesta. Pri nekaterih je izboljšanje opaziti že po 1 terapiji.


Zakaj se ne bi dobro počutili tudi vi? Obiščite nas v našem fizioterapevtskem centru, kjer so vam poleg masaše hrbta na voljo tudi druge masaže!

Za specialistične preglede in terapije po poškodbi ni čakanja. Nudimo tudi pomoč na domu.

Med over net, MON, FORUM: Fizioterapija in masaže FORUM: Fizioterapija in masaže

BLOG:Fizioterapija Barbara Purkart

Barbara Purkart, fizioterapevtski center