Bolečine v kolenu – boleče koleno |
Odpravite bolečine v kolenih – koleno in bolečina


Bolečine v kolenih - najpogostejši vzroki za boleče koleno

Bolečine v kolenih imajo različne vzroke. Boleče koleno oz. bolečine v kolenu so lahko posledica poškodb, obrab ali drugih bolezenskih stanj. Bolečine v kolenih je treba najprej natančno locirati, določiti vzroke in šele nato za boleče koleno izbrati terapijo. Bolečine v kolenu lahko sevajo v koleno iz drugih delov telesa. Ste vedeli, da lahko npr. bolečine v kolkih sevajo tudi v koleno? Bolečine imajo lahko vzrok tudi v poškodbi ali obrabi hrustanca ali v poškodbi vezi. Pri odpravljanju bolečine v kolenih je vsekakor najpomembneje, da boleče koleno pregleda strokovnjak in predpiše ustrezno terapijo. V našem fizioterapevtskem centru vam bomo na specialističnem pregledu na osnovi ortopedske medicine poiskali vzrok za bolečine v kolenu, predpisali ustrezno terapijo za vaše boleče koleno in z vajami preprečili bolečine v kolenih v prihodnosti.


Bolečine v kolenu in specialistični pregled bolečega kolena na osnovi ortopedske medicine

Preden začnemo zdraviti boleče koleno, je potrebno za bolečine v kolenih postaviti natančno diagnozo. Pred vsako terapijo zoper bolečine v kolenu bo opravljen specialistični pregled na osnovi ortopedske medicine. Sistem za preiskavo vsakega sklepa v telesu je osnoval kirurg dr.med. J. Cyriax. Cilj tega pregleda je odkriti, zakaj čutite bolečine v kolenih, torej najti vzrok za boleče koleno. Bolečina bo po natančni diagnozi odpravljena z ustrezno terapijo. Bistveno je, da je boleče koleno posledica okvare gibalnega aparata, ki ne potrebuje kirurškega zdravljenja. Ne glede na to, kaj je vzrok za vaše bolečine v kolenih, bomo odkrili razlog za te bolečine v kolenu in tako pozdravili vaše koleno. Bolečina bo izginila in boleče koleno bo stvar preteklosti. Ugotavljanje vzrokov za bolečine v kolenu in postavljanju diagnoze temeljijo na dejstvih, ki jih boste navedli vi, na vidnih in otipljivih spremembah gibalnega aparata ter preiskavi gibalnega aparata.

 

Bolečine v kolenu – izbira ustrezne terapije s pomočjo strokovnjakov

Ko bo na specialističnem pregledu postavljena diagnoza in odkrit vzrok za vaše bolečine v kolenu, je na vrsti odpravljanje bolečine v kolenih. Cilj specialističnega pregleda je določitev terapije s katero bolečine v kolenih in druge težave izzvenijo ter da se simptomi, ki povzročajo bolečine v kolenu, ne ponavljajo več. Boleče koleno je namreč ena najpogostejših tegob. Ko bodo bolečine v kolenu odpravljene, delo še ni končano. Bolečine v kolenih so le simptom, zato je potrebno odpraviti vzroke za bolečine v kolenu. Z individualnim programom vaj bomo preprečili, da bi se bolečine v kolenu ponovno pojavile. 


Za specialistične preglede in terapije po poškodbi ni čakanja. Nudimo tudi pomoč na domu.

 

Med over net, MON, FORUM: Fizioterapija in masaže   FORUM: Fizioterapija in masaže

 

 

   BLOG: Fizioterapija Barbara Purkart

  

 

Barbara Purkart, fizioterapevtski center 

 

VPRAŠAJTE NAS
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Ul. Gradnikove brigade 8
1000 Ljubljana
Delovni čas
Naročanje: od 8. do 9. in od 14. do 15. ure
Spletna stran
Spletna stran
Spletna stran
Spletna stran
041 35 33 66
Seznam fraz
bolečine v kolenu, bolečine v kolenih, boleče koleno, koleno bolečine, koleno bolečina, koleno, med.over.net, mon, forum: Fizioterapija in masaže
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA