Bolečine v hrbtenici in bolečina v vratu

Bolečine v hrbtenici in bolečina v vratu so vedno pogostejši pojav v družbi. Sodoben način življenja najbolj občuti naša hrbtenica. Bolečine, ki so posledica npr. daljšega sedenja, športne poškodbe, nesreče ali komplikacij starostnih sprememb, lahko izzvenijo že s pravilno izvedeno terapijo in z redno vadbo. Bolečine v hrbtu in bolečina v vratu ter različni mišični krči so pogosto tudi znak prevelike obremenitve mišic in posledica slabe prekrvavitve, kar odpravimo z gibanjem, raztegovanjem in masiranjem.
Nudimo vam specialistične preglede, svetovanje, terapije in pripravo individualnih programov vaj za različne predele: vrat, hrbtenica ... Bolečine tako odpravimo skupaj.


Bolečina v vratu - vratna hrbtenica - vzrok za »glavobol« množic.

Bolečina v vratu in glavoboli spremljajo obrabo in poškodbe, ki jim je vratna hrbtenica pogosto izpostavljena. Vratna hrbtenica je sestavljena iz zgornjih sedmih vretenc hrbtenice. Pri vratni hrbtenici gre najpogosteje za starostne spremembe, katerih komplikacije povzročajo bolečino v vratu. Poleg omenjenih sprememb, ki vplivajo predvsem na vretenca vratne hrbtenice, pa so bolečine v vratu lahko tudi posledica prehitro utrudljivih mišic in psihične napetosti. Bolečina v vratu običajno izžareva proti rami, zatilju in lopaticama.


Bolečina v hrbtu - hrbtenica in vzroki bolečine v hrbtenici

Bolečine v hrbtenici so posledica davnega prehoda v pokončno držo. Sodobni način življenja - stalno obremenjena hrbtenica, bolečine zaradi nepravilne drže, malo gibanja in veliko sedenja - povzroča težave več kot polovici prebivalstva razvitega sveta. Bolečine v hrbtenici so med najpogostejšimi razlogi za obisk zdravnika. Hrbtenica je kompleksen mehanizem, zato je lahko bolečina v hrbtu posledica že najmanjše poškodbe mišic, vezi, vretenc in živčevja. Zato je tudi vzrok bolečine v hrbtenici ponavadi težko odkriti. Velikokrat bolečina v hrbtu, predvsem v spodnjem delu, izgine sama ali s pomočjo preprostih vaj za krepitev trebušnih mišic in hrbtenice. Lahko pa imajo bolečine v hrbtenici resnejše vzroke in je za odpravo bolečine v hrbtu potreben obisk zdravnika.


Bolečine v hrbtenici in bolečina v vratu - svetovanje, vaje in terapija

Vas boli hrbtenica? Bolečine vam ni potrebno trpeti. Nudimo vam različne vrste masaž za odpravo bolečine v hrbtenici, bolečine v vratu, kolkih, kolenih ter bolečine v drugih predelih telesa ali ponavljajočih se pojavov glavobola. Lahko pa se odločite tudi le za sprostitev in razvajanje z masažo:

- terapevtska masaža,
- športna masaža,
- klasična masaža,
- akupresurna masaža,
- terapevtska masaža z vulkanskimi kamni,
- terapevtska masaža po Penzlu.

Za specialistične preglede in terapije po poškodbi ni čakanja. Nudimo tudi pomoč na domu.

Med over net, MON, FORUM: Fizioterapija in masaže

FORUM: Fizioterapija in masaže


BLOG:

Fizioterapija Barbara Purkart

Blog na fizioterapija.net

Barbara Purkart, fizioterapevtski center