Fizioterapija - fizioterapevtski center in fizioterapija na domu

Naš fizioterapevtski center vam nudi strokovno diagnosticiranje vaše težave po metodi Cyriax in na osnovi mnenja vašega zdravnika. Fizioterapijo izvaja izkušena fizioterapevtka z mednarodnimi licencami in spričevali. Fizioterapija se izvaja v Ljubljani - v fizioterapevtskem centru - ali pri vas doma.

Fizioterapija - pomen in namen; fizioterapija ni zgolj masaža

Fizioterapija se pogosto enači z masažo. A fizioterapija je več kot le masaža: je dinamična zdravstvena stroka, ki je uporabna na vseh kliničnih področjih v smislu preventive in rehabilitacije. Fizioterapija z uporabo različnih fizioterapevtskih metod in sredstev ohranja ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, povečuje preskrbo s krvjo, lajša bolečine, preprečuje poškodbe... V fizioterapevtskem centru uspešno odpravljamo bolečino z različnimi fizioterapevtskimi tehnikami, ki jih fizioterapevt ali fizioterapevtka večinoma izvaja ročno, po potrebi uporabljamo fizioterapevtske aparate kot so ultrazvok ali elektrostimulacija.

Fizioterapevtski center - specialistični pregled in fizioterapija, Ljubljana

Fizioterapevtski center smo ustanovili leta 2004 in nudimo fizioterapijo s širokim spektrom fizioterapevtskih tehnik in pripravo ter učenje individualnega programa vadbe.


Fizioterapevtka vas obišče tudi na domu. Če ste se vrnili iz bolnišnice ali zdravilišča in bi želeli nadaljevati s profesionalno vadbo in fizioterapijo, vam lahko pomagamo tudi pri vas doma.


Ker se zavedamo, kako pomembna je pravočasna rehabilitacija, so specialistični pregledi in fizioterapija za športne poškodbe in težave po nesrečah brez čakanja na termin.


Fizioterapevtka - Barbara Purkart, dipl. fizioterapevtka

Fizioterapevtski center vodim Barbara Purkart, diplomirana fizioterapevtka z opravljenim strokovnim izpitom in veljavno licenco. Kot fizioterapevtka sem nabirala izkušnje v različnih klinikah in zdravstvenih ustanovah, kjer sem pridobila teoretična znanja in praktične izkušnje z različnih področij poškodb, degenerativnih in nevroloških obolenj ter internističnih motenj. Fizioterapija z otroci, fizioterapija s starostniki in delo s poškodbami glave ter multiplo sklerozo so le del mojih izkušenj. Fizioterapevtski center v Ljubljani sem ustanovila z namenom, da pomagam ljudem do bolj kakovostnega življenja. Za nadaljnje uresničevanje tega cilja sledim sodobnim trendom na področju fizioterapije z rednim izobraževanjem skozi leto. Podrobnosti o strokovnih nazivih in terapijah, ki jih izvajamo:

- diplomirana fizioterapevtka z opravljenim strokovnim izpitom in veljavno licenco
- kot prva v Sloveniji opravila izpit iz manualne terapije hrbtenice in okončin pri Nizozemski akademiji za ortopedsko medicino in si tako pridobila naziv terapevtka ortopedske medicine in manualne terapije
- Cyriax terapevtka ortopedske medicine
- asistentka in predavateljica pri izobraževanjih 'trigger point terapija', ki jih vodi predsednica mednarodne organizacije za trigger point terapijo Heidi Tanno in sem v procesu pridobivanja mednarodne licence za inštruktorja 'trigger point terapije'
- registrirana mednarodna terapevtka japonske masaže shiatsu
- registrirana mednarodna terapevtka akupunktne masaže po Penzlu
- terapije in rehabilitacije s thera-band pripomočki in veliko žogo
- terapije z Medi tape trakovi
- izkušnje pri delu s poškodbami glave in multiplo sklerozo, na travmatološkem oddelku in v ambulantni fizioterapiji
- izvajanje usposabljanja invalidne mladine, fizioterapija z otroci s cerebralno paralizo, mišičnimi obolenji, obolenji in poškodbami hrbtenjače ter respiratorno fizioterapijo
- fizioterapija s starostniki po srčnih in možganskih kapeh, diabetikih

Za specialistične preglede in terapije po poškodbi ni čakanja. Nudimo tudi pomoč na domu.

Med over net, MON, FORUM: Fizioterapija in masaže

FORUM: Fizioterapija in masaže


BLOG:

Fizioterapija Barbara Purkart

Blog na fizioterapija.net

Barbara Purkart, fizioterapevtski center