Ravna streha v moderni in tradicionalni hiši

Ravna streha je videti izjemno privlačno v različnih arhitekturnih stilih, še posebej pa v modernih domovih in zgradbah, a imajo tudi tradicionalni domovi večje predele z ravno streho - to so balkoni, terase ali strehe nad garažo. Na ta način pridobljen prostor lahko izkoristimo za sproščanje, manjši vrtiček ali igrišče. Ob tem je pomembno, da opravlja ravna streha predvsem svojo primarno funkcijo, to je, da varuje stavbo pred atmosferskimi vplivi, zato je pomembno, da pri gradnji ravne strehe izberete izvajalca, ki ne varčuje na račun materialov, uporablja sodobno tehnologijo v gradbeništvu ter je strokovnjak pri hidroizolaciji ravne strehe.

PREVERITE TUDI IZOLACIJO BALKONA

Hidroizolacija ravne strehe za manj vlage

Ravno streho je potrebno dobro izolirati, saj prihaja v nasprotnem primeru do bistvenega povečanja vlage oziroma zamakanja, izolacija ravne strehe pa pripomore tudi k zadrževanju toplote pozimi in hladu poleti. Izolacijo lahko izvedemo tako, da zaščitimo podstrešje, priporočljivejša pa je izolacija strehe nad špirovci, saj je pri tej manj možnosti, da nenatančnost ali napaka privedeta do toplotnega mostu.

Ravna strehahidroizolacija ravne strehe

Hidroizolacija ravne strehe pomeni učinkovito zašito pred vlago in jo izvedemo tako, da na prvi sloj toplotne izolacije položimo bitumenske plošče, povarimo zaščitni sloj PE folije, nanjo prilepimo hidroizolacijo FIBRANhydro SEISMIC T-1,8sk/sk ter jo zaščitimo z drugo plastjo toplotne izolacije FIBRANxps SEISMIC. Hidroizolacija ravne strehe je tako trajno učinkovita v vseh vremenskih pogojih in do zamika plasti ne pride niti v primeru potresnih sil.

Postavitev ravne strehe podjetja Fibran

Izvedba ravne strehe je zahteven projekt, ki smo mu v podjetju Fibran kos! Postavitev ravne strehe omogoča več različic. Odločite se lahko za:

  • obrnjeno ravno streho ali njene različice (DUO, OPTIMO, PLUS),
  • osenčeno nepohodno ravno streho,
  • nezaščiteno ravno streho ali
  • hladno streho s hidroizolacijo ravne strehe na notranji strani.

Od izbire je odvisna tudi cena izdelave ravne strehe, v vsakem primeru pa lahko najdemo rešitev, ki bo ustrezala vam. Za več informacij obiščite našo spletno stran:http://www.fibran.si/frontend/articles.php?cid=44&scid=47