Ravne strehe naj bodo dobro izolirane, ker se to izplača

Ravne strehe so strehe prihodnosti. Vse več poševnih streh nadomeščajo ravne strehe, ki predstavljajo bistveno večji izkoristek prostora. Na ravni strehi je namreč mogoče marsikaj početi. Na njej se lahko sprostite po napornem delovniku ob kozarcu osvežilne pijače, se morda malo posončite ali pa uživate ob bujnih rastlinah vaše zelene strehe. Pomembno je, da je izolacija ravne strehe dovolj kvalitetna in zadostne debeline. Za kar najboljši rezultat vam priporočamo obrnjeno streho, izvedeno z izolacijo za ravne strehe FIBRAN XPS 300-L.

Izolacija ravne strehe naj bo bogato zastavljena

Pri izolaciji ravne strehe res nima smisla varčevati, saj je varčevanje vedno drago. Res je, prav ste prebrali. Vsak dodaten centimeter izolacije ravne strehe vam bo namreč prinesel večji prihranek pri porabi kurjave ali klimatske naprave. Poleg tega bo udobje bivanja z zadostno izolacijo ravne strehe bistveno boljše. Še večje pa bo udobje bivanja, če si boste omislili zeleno streho. Pri izolaciji gre torej za investicijo, ki se povrne in še prinese dobiček. Če ste v dvomih glede debeline vaše obrnjene strehe, se prosimo obrnite na našo tehnično službo in z veseljem vam bomo pripravili izračun.

Izolacija ravne strehe

Obrnjena streha je moderna streha, ki ščiti hidroizolacijo

Velika prednost obrnjene strehe je v tem, da bo življenjska doba vaše ravne strehe z njo bistveno daljša. Pri obrnjeni strehi je namreč, kot pove že ime, hidroizolacija varno skrita pod oklep vrhunske toplotne izolacije FIBRAN XPS 300-L. Vaša ravna streha bo tako varna pred termičnimi vplivi, UV žarki in mehaničnimi grožnjami, kot je denimo toča. Zato bo življenjska doba vaše hidroizolacije in s tem strehe občutno daljša.

Zelena streha je pika na i vsake moderne strehe

Ni potrebno, da ste ekološko osveščeni, da bi imeli zeleno streho, saj ima ta res veliko drugih prednosti. Manjša poraba energije za klimatske naprave, vezava strupenih delcev iz okolja, zadrževanje meteornih voda in večja protipožarna varnost so le nekatere izmed številnih prednosti. Zelena streha je - enostavno povedano - pametna nadgradnja vsake ravne strehe.

Fibran.si | Ravne strehe s toplotno izolacijo XPS Fibran - povezave do naše spletne strani: