Toplotna izolacija mansarde za boljše bivanje in nižje račune

V večini domov je podstrešje poleti najbolj vroč del stavbe. Brez primerne toplotne izolacije podstrešja se visoke temperature iz vašega podstrešja selijo v vaše bivalne prostore, ne le mansarde, ampak tudi v nižje ležeče prostore. Tam se nato s temperaturo največkrat bojujete z energetsko potratnimi klimatskimi napravami. Pozimi pa neprimerna toplotna izolacija podstrešja pomeni izgubo toplote in visok račun za ogrevanje. Mnogo vrst toplotne izolacije je obenem tudi zvočna izolacija, ki zniža hrup in vibracije iz okolja. V podjetju EVROMOJSTER vam z veseljem svetujemo glede primerne toplotne in akustične izolacije za vašo mansardo ali podstrešje.

 

Toplotna izolacija mansarde

 

Toplotna izolacija podstrešja in mansarde predstavlja občuten prihranek pri stroških

Vzdrževanje primerne temperature stanovanja, bodisi z ogrevanjem ali s hlajenjem, predstavlja velik del energijske porabe. Dobra toplotna izolacija stavbe:

  • zagotavlja energijsko učinkovitost in s tem prihranek pri stroških.
  • omogoča enakomernejšo porazdelitev temperature po prostoru brez toplotnih mostov ob stenah in oknih.
  • ima minimalne ponavljajoče se stroške (po nakupu, za razliko od stalnih stroškov ogrevanja in hlajenja, ni vzdrževalnih stroškov).
  • zniža emisije ogljika, ki jih proizvede stavba.

 

Vrste toplotne izolacije mansarde

Dobra novica je, da je podstrešje ponavadi najenostavnejši prostor v stavbi za izolacijo, predvsem, če želite dodati toplotno izolacijo obstoječi ali jo zamenjati. Tu naj lastnike starejših stavb opozorimo, da je potrebna previdnost pri ravnanju s starejšo izolacijo, ki lahko vsebuje še nevarne snovi. Prepustite to raje strokovnjakom. Obstoječo toplotno izolacijo že izdelane mansarde ali v ostalih prostorih stavbe pa je težje dopolniti brez posega v konstrukcijo ali velikost prostora. Zato je pomembno, da v času izdelave mansarde namenite malo več pozornosti in sredstev za toplotno izolacijo. V gradbenih predpisih so navedene tudi vrednosti (širina izolacije in upor) za toplotno izolacijo glede na mesto njene uporabe, ki pa so za energijsko varčno stavbo že nekoliko prenizke.

 

Kako toplotna izolacija deluje?

Topli zrak naravno prehaja od toplejših k hladnejšim prostorom. Kar pomeni, da se pozimi topli zrak giblje iz ogrevanih prostorov k neogrevanim prostorom, kot sta podstrešje in klet, uhaja pa tudi ven iz stavbe skozi streho, stene in tla. V poletnih časih se situacija obrne - topli zrak prehaja od zunaj v notranje prostore. Toplotna izolacija mansarde ima torej en namen: ustvariti čim večji upor za preprečevanje prehoda toplote. Večji kot je upor, ki ga toplotna izolacija priskrbi, manjši so vaši računi za ogrevanje in hlajenje, ki sta potrebna za ohranjanje udobja vaše mansarde.

 

Vabljeni ste, da obiščete našo spletno stran in se pozanimate o možnostih boljše toplotne izolacije vaše mansarde ali podstrešja.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
izolacija
ZEMLJEVID