Suhi oziroma suhomontažni estrihi za izravnavo tal

Suhi estrihi se uporabljajo za izravnavo tal, če so ta neravna ali nagnjena. Suhomontažni estrihi se polagajo na suho, že vnaprej pripravljeno podlago iz suhega nasutja v obliki granulata in tankih, pohodnih izolacijskih plošč, ki so lahko iz različnih materialov. Suhi estrihi so navadno sestavljeni iz treh medsebojno zlepljenih elementov z utorom in peresom, po želji s slojem iz polistirola v debelini 2-5 centimetrov, ali pa iz dveh posameznih elementov, ki se položita drug na drugega. Suh estrih ima pred klasično mokro različico precej prednosti, bistvena razlika pa je povezana z materiali in načinom izdelave.

Suhomontažni estrih ima še druge prednosti:

  • zaradi suhe montaže ne nastaja dodatna vlaga,
  • suhi estrihi oz. suhi tlaki so idealni za polaganje PVC-oblog in drugih tankih talnih oblog,
  • uravnavajo klimo v prostoru,
  • so lahki in majhne debeline: od 25 milimetrov naprej,
  • montaža je hitra in enostavna,
  • takoj lahko začnemo polagati zaključne obloge; površina je takoj pohodna.

 

Suhi tlaki in njihove lastnosti

Ena najpomembnejših lastnosti suhega estriha je majhna teža. Granule, ki so izdelane iz različnih materialov, tehtajo od 1,45 do 6,6 kilograma na kvadratni meter pri debelini enega centimetra. Granulat izberemo glede na nosilnost, ki jo bo suhi estrih moral prenašati. Zato so suhomontažni estrihi še posebej primerni na medetažnih ploščah z manjšo nosilnostjo, kot so na primer leseni stropi v starejših hišah. Suhi estrihi so primerni tudi za obnovo tal samo enega prostora, saj se pri tem izognemo umazaniji, ker ne uporabljamo vode.

 

Suhomontažni estrihi

 

Votli podi – suhi estrihi s prostorom pod podom za inštalacije

Votli podi so estrihi, ki se vgrajujejo na posebne podkonstrukcije. Votline, ki jih te podkonstrukcije ustvarijo, se lahko večstransko izkoristijo kot ravnina za inštalacije. Takšni votli podi so primerni za pisarniške in upravne prostore, v katerih je položenih veliko kablov za telekomunikacije, prenos podatkov in za električno napajanje. Votline pa se lahko uporabljajo tudi za inštalacijske kanale za ogrevalno in vodovodno napeljavo ali kot prezračevalni in klimatizacijski podi.

 

Za še več podrobnosti pa vas vabimo, da obiščete našo spletno stran!

 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
suhi estrihi, estrihi, suhomontažni estrih, suhomontažni estrihi
ZEMLJEVID