Strešno okno – odlična rešitev za podstrešje

Strešna okna so pomembna za vsako podstrešje – mansardno stanovanje osvetlijo z naravno svetlobo in ga tudi zračijo. Dodatna svetloba bo še tako majhno stanovanje polepšala napolnila s toplino in povečala bivalno udobje. Strešno okno je lahko različnih velikosti, odločamo pa se lahko tudi o vrsti zasteklitve in materialom okenskih okvirjev. Ti so najpogosteje iz lesa, PVC-ja ali aluminija. Strešna okna se med seboj razlikujejo tudi po načinu odpiranja. Naše podjetje je priporočeni izvajalec za vgradnjo strešnih oken proizvajalca Velux, ki nudi bogato in kakovostno izbiro.

 

Strešna okna

 

Strešno okno Velux – bogata in kvalitetna izbira

Klasična strešna okna s sredinskim vpetjem so zelo praktična. Udobna ročica za odpiranje omogoča enostavno odpiranje in zapiranje okna ter prezračevanje. Tudi če boste pod strešno okno namestili pohištvo, to odpiranja ne bo oviralo. Odločite se lahko za lesena (naravni borov les), plastificirana ali inteligentna strešna okna z daljinsko krmiljenim sistemom najsodobnejše tehnologije. Panoramska strešna okna z zgornjim vpetjem, kjer okenski okvir deluje kot streha prek okenske odprtine, pa ponujajo nemoten pogled oziroma razgled. Takšno strešno okno je primerno za prostore, kjer je dostop do okna neoviran. Mansardo lahko še bolj odprete, če pod strešno okno dodate vertikalno strešno okno, ki sega do tal. S tem boste dobili neprekinjeno naravno svetlobo in še lepši razgled. Še bolj pa lahko svoj podstrešni prostor odprete z inovativnimi balkonskimi sistemi, kot so strešni balkoni in terase, za katere boste potrebovali kakovostna balkonska okna. Vgrajena neposredno v najnižji del strehe vašemu bivalnemu prostoru podarjajo zrak, svetlobo in prelep razgled ter poskrbijo za najboljši izkoristek strešnega prostora.

 

Montaža strešnih oken – zelo pomembna je pravilna vgradnja

Pravilna montaža strešnih oken zagotavlja vodotesnost in učinkovito toplotno zaščito. Za vodotesen spoj med kritino, strešno konstrukcijo in oknom so potrebne obrobe. Montaža strešnih oken vsebuje tudi sekundarno kritino, ki jo namestimo na strešno okno. Učinkovito toplotno izolacijo okrog celotnega okna zagotovimo z izolacijskim okvirjem. Za ekonomičnost porabe energije pa je pomembno, da so grelna telesa v prostoru postavljena pod strešna okna. Montaža strešnih oken ima skorajda neomejene možnosti, saj jih lahko vgradimo skorajda povsod ne glede na naklon strehe.

 

Obiščite našo spletno stran in dovolite, da vam strešno okno s svetlobo obogati podstrešne prostore.

 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
Strešno okno, strešna okna Velux, strešna okna, montaža strešnih oken
ZEMLJEVID