Prenova in urejanje mansarde ter prenova podstrešja

V našem podjetju se ukvarjamo z montažo suhomontažnih gradbenih sistemov, ki postajajo vedno bolj priljubljeni, še posebej pri prenovah podstrešja ali mansarde. Prilagajamo se zahtevam in potrebam strank in trga ter vam zagotavljamo, da bo prenova podstrešja zadostila vašim pričakovanjem. Uspešna prenova mansarde je nemalokrat odvisna od dobro zastavljenega  projekta in usposobljenih mojstrov. Na tem področju vam v našem podjetju ponujamo visoko kakovostne storitve. Prenova in urejanje mansarde pri vsakem posamezniku spodbudi željo, da si uredi čim bolj privlačno, prostorno in razgibano mansardno stanovanje.

 

Prenova mansarde

 

Prenova podstrešja v mansardno stanovanje – prenova mansarde se praviloma začne že v fazi gradnje hiše

Prostor pod streho je največkrat namenjen shranjevanju odvečnih stvari. A če smo gradnjo hiše zastavili dovolj pametno in z mislijo, da bomo lahko podstrešje kasneje uredili v bivalni prostor, je  to dober temelj za urejanje mansarde. Še preden se prenova podstrešja in s tem tudi prenova mansarde lahko začne, pa je treba preveriti stanje strehe in ostrešja. Od stanja strehe je namreč odvisna toplotna izolacija in paroprepustnost strehe. Ker je pravilna izvedba obloge podstrešja in izolacije tako zelo pomembna, se obrnite na pravega mojstra.

Naše podjetje vam bo pomagalo pri pravilni sestavi strešnega oboda, ki naj bi bil sestavljen iz:

  • zračnega kanala,
  • paroprepustne folije,
  • izolacije (debeline vsaj 20 centimetrov),
  • parne ovire oziroma zapore, kjer so spoji tesnjeni,
  • kovinske podkonstrukcije na razmaku največ 50 centimetrov in
  • ognjevarne gips plošče.

 

Šele nato se lahko lotimo urejanja mansarde pod streho. Pri tem pa moramo upoštevati poševne stene in nižje višine prostorov. Poševni strop in stene so glavni razlog, zakaj je prenova mansarde povsem drugačna od prenove drugih etaž v hiši. Poševne stene, zaradi katerih je mansardno stanovanje tako posebno,  je smiselno izkoristiti za osvetlitev prostorov – mansarda je edina etaža, kjer si lahko z igro svetlobe ustvarimo razkošje bivalnih prostorov. Ne glede na poševne stene lahko prostor izkoristimo smiselno in v največji možni meri – pohištvo lahko postavimo glede na pozicijo okenskih odprtin. S pravim pristopom in pravimi mojstri lahko prenova in urejanje mansarde vaše mansardno stanovanje spremeni v najbolj prostoren in razgiban bivalni prostor.

 

Vabljeni na našo spletno stran, kjer se boste o kakovosti naših storitev lahko prepričali tudi sami!

 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
Prenova mansarde, urejanje mansarde, prenova podstrešja, mansardno stanovanje
ZEMLJEVID