Izolacija strehe in stropa za manjše uhajanje toplote pozimi

Vam uhaja toplota skozi strop? Bi se želeli pri novogradnji temu izogniti? Imate ravno streho in ne veste, kako bi se lotili izolacije? Nudimo strokovno svetovanje in položitev kakovostne toplotne izolacije za vse vrste strehe.

 

Toplotna izolacija strehe in njen pomen za vaše gospodinjstvo

Toplotna izolacija preprečuje nezaželeno prehajanje toplote med prostori. Tako na primer pozimi neprimerna izolacija stropa, strehe in zidov omogoča uhajanje toplote iz bivalnih prostorov v ostale prostore ali ven in poleti obratno. Prehajanje toplote je kombinacija dveh ali treh prenosov:

  • prevajanja toplote ali kondukcija v trdninah in mirujočih tekočinah,
  • prestopa toplote ali konvekcijo v tekočinah in/ali
  • sevanja toplote ali radiacije.

 

Izolacija strehe

 

Če poznamo te fizikalne zakonitosti, lahko hitro definiramo mesta in načine, kako lahko toplota uhaja iz stavbe s slabo ali celo brez izolacije: s kondukcijo v mrzlo zemljo, s kondukcijo v stene in streho, ki postanejo toplejši od zunanjega zraka, na katerega nato s konvekcijo prestopi toplota ter s stalnim sevanjem toplote iz vseh delov stavbe v ozračje. Povprečna stavba izgubi približno 15% toplote v zemljo in 85% v zrak skozi streho, stene in okna. Več toplote zapusti vašo stavbo, bolj boste rabili ogrevanje, večja bo poraba energije, višji bodo vaši stroški in slabše bodo posledice za okolje. Zato je veliko bolje, da poskrbite za dobro toplotno izolacije stavbe – od strehe do kleti.

 

Izolacija strehe, stropa in fasade – del najenostavnejše rešitve za preprečevanje uhajanja toplote

Uhajanje toplote iz doma, in s tem uhajanje denarja, najlažje preprečimo s primerno izolacijo stavbe. Toplota najpogosteje uhaja skozi stene (35% izgubljene toplote), kar preprečimo s primerno izolacijo fasade in predvsem morebitnih frčad in napuščev in drugih mest, kjer bi lahko nastajali toplotni mostovi. Ker se toplota dviga tudi ni presenetljivo, da je drugo mesto, kjer najpogosteje uhaja toplota, streha (25% izgubljene toplote). Izolacija stropa je tako pomembna pri vseh stavbah, vsekakor pa je dobra toplotna izolacija strehe nepogrešljiva v primeru podstrešja urejenega za bivanje (mansarde). Poseben izziv je izolacija ravne strehe – tako toplotna kot akustična. Kot izkušeni izdelovalci mansard se zelo zavedamo, kako pomembna je izolacija strehe. Zato vam nudimo odlično toplotno izolacijo, ki je primerna tudi za saniranje slabo toplotno izoliranih objektov.

 

Toplotna izolacija strehe: različne vrste izolacije, načini in tehnike izoliranja

Izbira primerne izolacije je odvisna od več dejavnikov – od vrste strehe, načina, kako bomo vgradili izolacijo, do same vrste izolacije. Tako se zelo razlikuje način vgrajevanja toplotne izolacije na nagnjenih in ravnih strehah. Izolacija ravne strehe mora biti v enem sloju (tehnično ustreza le toplotna izolacija iz ekstrudiranega polistirena), medtem, ko imamo pri nagnjenih strehah več svobode pri izbiri načina vgrajevanja in vrste toplotne izolacije: od ekspandiranega polisturena (stiropora), kamene volne, steklene volne do celuloznih kosmičev, plute in množice drugih izolacijskih materialov. 

 

Za najboljšo rešitev vaše situacije ste vabljeni, da obiščete naše strokovnjake. Podrobnosti najdete na naši spletni strani!


VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
Izolacija strehe, izolacija stropa, toplotna izolacija strehe, izolacija ravne strehe
ZEMLJEVID