Balkonska okna za vse, ki želite na svoji strehi imeti balkon ali celo teraso

Balkonska oknaV mansardah z nizkim parapetnim zidom ali celo brez njega lahko namesto strešnih oken vgradimo posebna dvokrilna strešna okna – balkonska okna, ki se navzven odpirajo v strešni balkon. Le kdo si ne bi želel imeti balkona ali celo terase na svoji strehi, na kateri bi se lahko naužil sonca in svežega zraka? Balkonsko okno vsaki mansardi podarja panoramski razgled in občutek svetlega in odprtega prostora. Zato le odprite svoj podstrešni prostor z inovativno rešitvijo, ki vam je na voljo tudi v podjetju Evromojster d.o.o. Balkonska okna Velux Cabrio predstavljajo elegantno in cenovno ugodno rešitev za vse mansarde brez parapetnega zidu.

Balkonska Veluks okna so vgrajena neposredno v najnižji del vaše strehe in vam pomagajo kar najbolje izkoristiti strešni prostor. Pri tem ohranjajo velikost vašega dragocenega bivalnega prostora. Strešni balkon lahko oblikujete po svoji meri, lahko si naredite tudi strešno teraso. Ko je balkonsko okno zaprto, je podobno dvema združenima strešnima oknoma, ki se popolnoma prilegata strehi in se na videz prav nič ne razlikujeta od običajnega strešnega okna. Ko pa odpremo spodnje okno, se samodejno pojavi ograja balkona. Zgornji element se z ročico odpira navzven do kota 45 stopinj, medtem ko se spodnji element odpira v vertikalo, ki je z okvirjem okna trdno povezana z zaščitno ograjo.

 

BALKONSKA OKNA VELUKS

 

Balkonska okna – vgradnja zaradi velikosti in zahtevnejšega okovja nekoliko daljša

Balkonska okna so v primerjavi s strešnimi okni večja ter imajo zahtevnejše okovje, zato njihova vgradnja traja dlje. Sama vgradnja pa je izpeljana na podoben način. Balkonsko okno lahko vgradimo na strehe z naklonom med 35 in 53 stopinj. Pri manjšem naklonu bi se pri odpiranju okna vsakič udarili v glavo, pri večjem pa bi se ograja odprla tako malo, da bi se izgubil vtis, da gre pravzaprav za balkon. Tako lahko pri manjšem ali večjem naklonu balkonsko okno vgradimo le z uporabo specialnega okovja.

Balkonska okna VeluksOb namestitvi balkonskega okna je posebno pozornost treba nameniti toplotni izolaciji okrog okna, hkrati pa priklopiti sekundarno kritino na nosilni okvir. Da bi zagotovili vodotesnost, je najbolje uporabiti originalne obrobe.

Na vgradnjo vpliva tudi višina parapetnega zidu. Pri naklonu 40 stopinj je maksimalna višina, na kateri lahko vgradimo strešni balkon, 28 centimetrov nad tlemi. Če je vgrajen više, njegove funkcije ne pridejo do izraza, balkon pa bo tako rekoč neuporaben. V tem primeru je bolj preprosto in tudi ceneje vgraditi navadno strešno okno.

 

Po balkonska Veluks okna v Evromojster d.o.o.!

 

Evromojster d.o.o. | Balkonska okna, balkonsko okno, veluks okna – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Evromojster d.o.o.
Naslov
Ulica Lili Novy 44
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 422 88 99
041 630 383
Seznam fraz
balkonska okna, balkonsko okno, veluks okna
ZEMLJEVID