Pošlji povpraševanje

Vakuumski sončni kolektorji - absolutni zmagovalci pri izrabi solarne energije

Pri načrtovanju vakuumskih kolektorjev GreenLand Systems so upoštevane in odpravljene vse pomanjkljivosti, ki spremljajo ogrevanje na fosilna goriva in druge vrste sončnih kolektorjev. Ker gre za uporabo sončne energije, ki se pretvori v ogrevalno energijo, se lahko takoj izognemo masovnemu onesnaževanju našega okolja. Da bi čim bolje izkoristili to solarno pretvorbo, smo izpopolnili sestavni del vsakega našega kolektorja s stekleno vakuumsko cevjo.

Energie - tehnološko dovršeni vakuumski kolektorji GreenLand Systems


Ta je sestavljena iz petih osnovnih gradnikov, ki skrbijo predvsem za to, da efektivno absorbirajo sončno sevanje, to pa pretvorijo v toploto, ki je potrebna za ogrevanje prostorov ter sanitarne vode:

  • prirobnica: je nastavljena na vrhu vakuumske cevi kolektorja. Ker so jo naši strokovnjaki neposredno privarili na steklo, se tako izognemo izgubi vakuuma, kar je najpogostejši problem, kadar se za spoj uporabljajo tesnila;
  • kondenzator: stoji na vrhu toplotne cevi, ter tako služi kot suhi toplotni spoj s toplotnim zbiralnikom;
  • toplotna cev (Heat Pipe) je narejena iz kovine ter speljana po celotni dolžini absorberja;
  • steklena cev, izdelana iz 2,7 mm debelega borosilikatnega stekla, ki slovi po tem, da ima visoko toleranco proti udarcem. Tako vas pri naših vakuumskih kolektorjih ni potrebno skrbeti za poškodbe toče, saj so na testu prenesli udarec toče premera 3,5mm pri pravokotnem udarcu;
  • visoki vakuum - vsaka naša steklena cev je izpraznjena do stopnje vakuuma ene tisočine Pa, kar pomeni, da skoraj popolnoma prepreči izgubo toplote zaradi konvekcije.

Vakuumski kolektor Heat Pipe

Vakuumski sončni kolektorji kot absolutni zmagovalci pri izrabi solarne energije

Na trgu je veliko sončnih kolektorjev, a vendar se tehnologija, ki je vložena vanje, med njimi močno razlikuje. In prav tako se razlikuje procent izrabe solarne energije med njimi. Da bi imeli čim večji ekološki pa tudi ekonomski izkoristek, vam priporočamo vakuumske sončne kolektorje GreenLand Systems.

vakuumski cevni sončni kolektorji

Veliko ponudnikov sončnih kolektorjev, a le nekateri so dovolj dobri za uspešno investicijo

Izraba sončne energije z uporabo solarnih kolektorjev ni nekaj novega, saj je na trgu že dosti let. Toliko, kot je ponudnikov, je tudi raziskav uporabe toplotne energije sonca. Ker se skozi čas spreminja stopnja neobnovljivih virov energije in ekološko zavedanje, napredek tehnologije pa je vse večji, je tudi ponudba kolektorjev vedno bolj pestra.

UGODNA CENA SONČNIH KOLEKTORJEV

GreenLand Systems vakuumski cevni sončni kolektorji spadajo v zadnjo generacijo. Ker so narejeni zgolj iz vrhunskih materialov, ti pa so usmerjeni k čim večji izrabi solarne energije, jih lahko uvrstimo v sam vrh modernih in ekološko prijaznih cevnih vakuumskih sončnih kolektorjev.

Energie | Vakuumski sončni kolektorji - v naši ponudbi: