Vakuumski kolektorji Heat Pipe - tehnološki dosežek na področju sončnih kolektorjev

Tehnologija toplotnih cevi (Heat Pipe) se je s prvotne uporabe reševanja problema pregrevanja vesoljskih satelitov prenesla v uporabo tudi na ostalih tehničnih področjih, vključno z izkoriščanjem toplotne energije sonca.

Vakuumska cev Heat PipeKompleksnost tehnologije izdelave sončnega kolektorja Heat pipe je zelo zahtevna, zato je osnovna investicija dražja v primerjavi z manj kakovostnimi produkti, kar pa se kasneje dodatno povrne z velikim izkoristkom sončne energije v vseh klimatskih razmerah, ter enostavnim vzdrževanjem kolektorjev Heat pipe.


Elementi GreenLand Heat Pipe kolektorjev so izdelani iz najboljših materialov

Heat Pipe (toplotna cev) je kovinska cev napeljana po vsej dolžini absorberja in deluje kot visoko učinkovit prenosnik toplote, s specifično toplotno prevodnostjo, ki je mnogokrat višja od prevodnosti enega najboljših prevodnikov toplote, srebra.

vakuumski sončni kolektor


Sistem Heat pipe za izmenjavo toplote uporablja uparjalno - kondenzacijski krog in majhno količino posebne tekočine, ki izpari že pri zelo nizkih temperaturah. Pri sončnih kolektorjih GreenLand Systems je kondenzator nameščen nad kolektorjem, toplotna cev pa je tesno toplovodno spojena s kovinskim absorberjem sončne energije. Ta spoj je nameščen znotraj 2,7 mm debele steklene prosojne cevi, ki lahko brez poškodbe zdrži tudi udarce toče premera 3,5 cm, celo če ta pade pravokotno na stekleno cev. Življenjska doba Heat Pipe vakuumske cevi GreenLand Systems je preko 30 let. Absorber kolektorja GreenLand Systems je izdelan iz bakra visoke čistosti, ki je uporabljen zaradi svoje zelo nizke specifične toplote, kar omogoča hiter toplotni izliv in visoke toplotne prevodnosti.

Vsa tesnjenja v vakuumskih kolektorjih GreenLand Systems so izvedena z najnovejšo tehnologijo, brez uporabe tesnil, ki so pri manj kakovostnih kolektorjih običajno iz silikona, kar zagotavlja dolgoletno zanesljivost spoja kovin s steklom. Zaradi tega sončni kolektorji GreenLand Systems ne izgubljajo vakuuma, kar je ključnega pomena za kakovost in trajnost izdelka.

GreenLand Systems vakuumski cevni sončni kolektorji imajo pred drugimi vrsto pomembnih prednosti:
1. So izjemno odporni na klimatske in fizikalne okoliščine
2. Zelo lahko jih je sestaviti (tudi v zelo velike sisteme), namestiti in vzdrževati.
3. V primeru poškodbe ali okvare naprave lahko sistem deluje naprej. Zamenjava cevi v vakuumskem kolektorju Heat Pipe je skoraj tako enostavna kot zamenjava žarnice.
4. Namestitev kolektorja GreenLand je poleg funkcionalnosti, zaradi možnih zasukov, tudi estetska.


Uporabite sončne kolektorje GreenLand Systems za hišno ali veliko solarno aplikacijo. Uspeh je zagotovljen in vaša odločitev bo bogato nagrajena v dolgih letih vrhunskega delovanja presežnih kolektorjev.

Energie | Vakuumski kolektorji - v naši ponudbi: