Vakuumski kolektorji za učinkovito solarno ogrevanje

V vsakem gospodinjstvu ali drugem objektu velik del stroškov predstavljajo izdatki za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Vakuumski kolektorji predstavljajo sodobno rešitev tega problema, ki je prijazna do narave in cenovno ugodna hkrati. Tako s sodobno tehnologijo, ki je v mnogih stoletjih povzročala predvsem onesnaževanje okolja, zdaj lahko naredimo nekaj dobrega za naravo in zase. Za prvo vakuumski sončni kolektorji poskrbijo tako, da minimalno onesnažujejo okolje, za slednje pa tako, da dolgoročno bistveno znižate stroške ogrevanja. Solarno ogrevanje je namreč v nasprotju z drugimi načini ogrevanja precej cenejše, saj zanj uporabljamo sončno energijo.

Vakuumski sončni kolektorji

Vakuumski kolektorji - kako vakuum pomaga varčevati z energijo?

Osnovni del vsakega sončnega kolektorja je steklena vakuumska cev. Ta varuje absorber pred različnimi zunanjimi vplivi, hkrati pa vzdržuje vakuumirano okolje absorberja. Vakuumski kolektorji GreenLand System omogočajo, da se steklena cev izprazni do 0,001 Pa, zato skoraj ni toplotnih izgub. To pomeni, da solarno ogrevanje skoraj popolnoma izkorišča vso sončevo energijo, kar je bistveno za čim bolj učinkovito ogrevanje. Takšno izkoriščenost omogočajo le najboljši vakuumski kolektorji, zato bodite pri izbiri previdni. Posvetujte se s strokovnjaki in izberite resnično kvaliteten sistem, ki vam bo služil vrsto let.

vakuumski solarni kolektorji

Sončni kolektorji - solarno ogrevanje je korak v prihodnost

Ljudje se vse bolj zavedamo, da so klasična goriva po eni strani vedno dražja, po drugi strani pa zelo neprijazna do našega okolja. Vakuumski kolektorji so v svojem razvoju vse od začetka stremeli k temu, da bi bili prijazni za uporabnika (oziroma njegov žep) in okolja. Najnovejši vakuumski solarni kolektorji so vrhunec razvoja tehnologije ogrevanja na obnovljive vire energije, saj omogočajo ogrevanje objektov in vode s pomočjo sončne energije. V nasprotju s prvimi ploščatimi kolektorji delujejo skozi vse leto in ob vsakršnem vremenu, zato so vse skrbi odveč. Vakuumski sončni kolektorji imajo namreč izjemno visok izkoristek, deloma tudi zato, ker lahko vsako cev namestimo tako, da absorbira čim več sonca.

VAKUUMSKI ALI PLOŠČATI SONČNI KOLEKTORJI

Stopite v prihodnost že danes in si zagotovite okolju prijazno solarno ogrevanje!

Energie | Vakuumski kolektorji, sončni kolektorji, solarno ogrevanje - povezave do naše spletne strani: