Vakuumski cevni sončni kolektorji GreenLand Systems

Sončne kolektorje GreenLand Systems, pripadnike četrte in s tem tudi tehnološko najbolj dovršene generacije kolektorjev, med drugim odlikujejo tudi najbolj napredni vakuumski cevni kolektorji na trgu.

GreenLand Systems

Vakuumski sončni kolektor obdaja steklena vakuumska cev, ki je sestavljena iz petih osnovnih gradnikov, ki skrbijo za to, da se absorbirano sončno sevanje pretvori v grelno toploto. Na samem vrhu vsake vakuumske cevi kolektorja je neposredno na steklo privarjena prirobnica, ki skrbi za to, da ne pride do izgube vakuuma. Kondenzator stoji na vrhu toplotne cevi, ter tako služi kot suhi toplotni spoj s toplotnim zbiralnikom. Toplotna cev (Heat Pipe) je narejena iz bakra ter napolnjena s posebno tekočina z nizkim vreliščem, ter speljana po celotni dolžini absorberja; ta toplotno ultravisoko prevoden element je kar 4.000 do 8.000-krat bolj prevoden od srebra, ki velja za najbolj toplotno prevodnega med kovinami. Absorber okoli toplotne cevi (Heat Pipe) je narejen iz čistega bakra - to omogoča odlično toplotno prevodnost ter nizko toplotno vztrajnost. Sam absorber je namenjen zbiranju ter prenosu sončne toplote. Tega obdaja steklena cev, izdelana iz 2,7 mm debelega borosilikatnega stekla, ki slovi po tem, da ima visoko toleranco proti udarcem. Tako vam pri naših vakuumskih kolektorjih ni potrebno skrbeti za poškodbe zaradi toče, saj premorejo udarce toče vse tja do premera 3,5 cm pri pravokotnem udarcu ledene krogle. Steklena cev GreenLand Systems je izpraznjena do stopnje vakuuma ene tisočine Pa, kar pomeni, da skoraj popolnoma prepreči izgubo toplote zaradi konvekcije.

vakuumski sončni kolektorji cena

GreenLand Systems sončni kolektorji vrhunski izdelek najsodobnejše avstralske solarne tehnologije

GreenLand Systems sončni kolektorji so kos vsem vremenskim neprijetnostim. Poročila kažejo, da v povprečnih slovenskih vremenskih razmerah letno pridelajo do kar dvakrat več energije kot ostali, bolj konvencionalni kolektorji. Podatki prav tako kažejo, da se z GreenLand Systems sončnimi kolektorji ujame največ sončne energije ne glede na vreme, s tem pa je tudi izguba sončne toplote minimalna.

Za več informacij o načinu delovanja in kako bi lahko tudi vi prispevali k obvarovanju okolja, vas vabimo, da nas obiščete na naši spletni strani, ali pa se osebno oglasite na sedežu našega podjetja v Ljubljani.


Zgradba in delovanje kolektorja:https://www.vsi.si/energie/zgradba-soncnega-kolektorja


Energie | Vakuumski cevni sončni kolektorji -v naši ponudbi: