Vakumski solarni kolektor za učinkovito solarno ogrevanje

Solarno ogrevanje postaja vse bolj priljubljen način ogrevanja bivalnih prostorov in sanitarne vode. Sončna energija je namreč obnovljiva, brezplačna, okolju in uporabniku prijazna, neodvisna in udobna, saj je ni treba naročiti ali z njo polniti rezervoarja. Sonce v dveh tednih odda toliko energije, kolikor je vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu.

Sončne žarke zbirajo t.i. sončni kolektorji, ki so pritrjeni na streho objekta. Sončna energija preko posebne absorbcijske folije v cevi sončnega kolektorja segreva solarno tekočino, ogreta solarna tekočina pa se s pomočjo regulacijsko vodene črpalke prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na vodo za ogrevanje stanovanja ali na sanitarno vodo.

SONČNI KOLEKTORJI ZA SEGREVANJE SANITARNE VODE

Za solarno ogrevanje vode uporabljamo dva tipa sprejemnikov sončne energije: ploščati in cevni vakumski solarni kolektor. V podjetju Bio Planet so vam na voljo cevni vakuumski solarni kolektorji GreenLand Systems, ki po zaslugi vrhunske tehnologije nudijo izredno učinkovito solarno ogrevanje.

Njihove prednosti so tudi:

  • delovanje skozi vse leto, tudi pozimi;
  • enostavna montaža in vzdrževanje;
  • odpornost in zanesljivost - njihova življenjska doba je nad 30 let; ter
  • segrevanje vode na precej višjo temperaturo kot klasični kolektorji.

Vrhunska tehnologija za sončno energijo


Vakuumski solarni kolektor GreenLand Systems uporablja napredno tehnologijo suhega spoja v vakuumski stekleni cevi. Izredno visok vakuum omogoča delovanje kolektorjev tudi pozimi, saj nizke zunanje temperature ne vplivajo na njihovo delovanje. Posamezno cev je možno kadarkoli menjati, ne da bi solarna tekočina iztekala. Vakumski solarni kolektor lahko z nekoliko zmanjšano močjo normalno deluje, tudi če katera od cevi manjka.

vakuumski sončni kolektor

Vakuumski solarni kolektorPred množico kolektorjev, ki jih danes najdemo na tržišču, pa imajo vakumski solarni kolektorji GreenLand Systems še eno prednost. Kolektorji imajo namreč le eno plast debelega, zelo odpornega borosilikatnega stekla, kar pomeni, da je v vakuumu celotna notranjost steklene cevi. Vsi aktivni deli kolektorja so dejansko v vakuumu in tako zaščiteni pred vsemi zunanjimi vplivi, ki bi lahko povzročili zmanjšanje njegove učinkovitosti zaradi nabiranja prahu, kondenza ali oksidacije. Pri ostalih kolektorjih je podtlak le med dvema plastema tankega stekla, medtem ko so vsi notranji, aktivni deli kolektorja v resnici odprti in podvrženi zgoraj naštetim podnebnim vplivom ter s tem hitremu zmanjšanju učinkovitosti. To v resnici niso vakuumski kolektorji, čeprav jih tržijo kot takšne.

Izberite vrhunski cevni vakumski solarni kolektor GreenLand Systems in poskrbite za čim bolj učinkovito solarno ogrevanje vašega doma. Vabljeni!

CENE SONČNIH KOLEKTORJEV