Sončni kolektorji Heat Pipe - sistem toplotne cevi in vakuuma

Če ste se odločili za uporabo sončnih kolektorjev, ste že naredili prvi in ogromen korak k ekološkemu ozaveščanju, hkrati pa ste si praktično zagotovili življenjsko naložbo.


Kaj pravzaprav odlikuje četrto generacijo sončnih kolektorjev Heat Pipe?

Sončni kolektorji Heat PipeV zadnjih letih se princip Heat Pipe uporablja v civilnih in nasploh širših komercialnih krogih - tudi pri izkoriščanju toplotne energije sonca. Ker je tehnologija in zasnova v procesu sestave takšne naprave izredno kompleksna, takšnih sončnih kolektorjev ni zmožen ponuditi vsak ponudnik na trgu. Ta redkost je za zdaj neizogibno vzporedna tudi s ceno in njihovo težjo dostopnostjo. Ker pa se kolektorji Heat Pipe GreenLand Systems kažejo za izjemno napredne in izstopajoče, stremijo k neizogibnemu prevladovanju trga sončnih kolektorjev tudi v Sloveniji.

CEVNI SONČNI KOLEKTORJI


Kolektor Heat Pipe GreenLand Systems - ekonomično in ekološko najbolj izraziti med konkurenco

Da si boste lažje predstavljali, dovolite, da vam predstavimo, kako delujejo GreenLand Systems Heat Pipe kolektorji. Vsaka toplotna cev je v osnovi enostavneje rečeno cevni prevodnik toplote. Za izmenjavo toplote se uporablja uparjalno-kondenzacijski krog. To pomeni, da preide toplota iz zunanjega vira (v našem primeru iz sončnega absorberja), ki se nato upari v tekočino, ta pa hkrati vsrka potrebno latentno toploto procesa. Nastala energija se sprosti s kondenzacijo v območje toplotnega kondenzatorja, ki je toplotno spojen s toplotnim zbiralnikom. Ta proces je cikličen. Sončni kolektorji GreenLand Systems so tako na področju izkoriščanja energije sonca resničen preboj na tehnološkem nivoju.

heatpipe kolektorji


Kolektorji so sestavljeni iz prej omenjene toplotne cevi (vakuumski kolektorji Heat Pipe), absorpcijske plošče, steklene cevi, kovinskega tesnilnega pokrova, kondenzatorja in odjemalnika. Ker so solarne vakuumske cevi odporne proti zmrzovanju, prenašajo visoke tlake grelne tekočine, sami kolektorji pa so izjemno in nadpovprečno učinkoviti tudi v skrajno neugodnih klimatskih razmerah skozi vso leto, si z nakupom GreenLand Systems sončnega kolektorja Heat Pipe, tako zagotovite 25 let brezskrbnega ogrevanja vašega doma ali poslovnega prostora.