Sončni kolektorji - ugodna cena poskrbi za nižje stroške investicije

Sončna energija predstavlja enega najbolj zanesljivih in najcenejših virov energije na Zemlji. V dveh tednih odda toliko energije, kolikor je vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu. Vse višja cena energentov pa tudi vse večja okoljska ozaveščenost sta pripomogli, da se vse več ljudi odloča za ekonomične in okolju prijazne sisteme ogrevanja, med katerimi je tudi solarno ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Pomemben del solarnega sistema predstavljajo sončni kolektorji, ki zbirajo sončne žarke in zbrano toploto pretvarjajo v energijo. Solarni kolektorji pokrijejo do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb pri ogrevanju prostorov. Solarni sistem pa prinaša še številne druge prednosti pred ostalimi načini ogrevanja. Poleg hitre, enostavne in ekonomične montaže, nižjih stroškov obratovanja in vzdrževanja mnoge navdušuje tudi ugodna cena sončnih kolektorjev. Solarno ogrevanje namreč velja za alternativni vir energije, zato lahko za nakup sončnih kolektorjev dobite tudi subvencijo Eko sklada. Tako se stroški začetne investicije precej zmanjšajo.

sončni kolektorji ceniksončni kolektorji cena

Solarno ogrevanje prostorov z vakuumskimi sončnimi kolektorji

Za učinkovito solarno ogrevanje prostorov in pripravo tople vode je bistvenega pomena, kako čim bolje uporabiti vso razpoložljivo energijo sonca. Pri tem je najpomembneje, da izberemo čim boljši vakuumski kolektor, ključnega pomena je tudi njegova postavitev. Montaža solarnih kolektorjev je najprimernejša na območjih, kjer je čez leto največ sonca. Pomembno je tudi, da so sončni kolektorji usmerjeni proti jugu., V primerjavi s ploščatimi imajo vakuumski kolektorji veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek, saj pridelajo dvakrat več energije. Vakuumski kolektorji so ekonomsko vedno bolj upravičena naložba, saj njihova cena pada, medtem ko cene ostalih virov energije nenehno rastejo. Podjetje Energie vam lahko ponudi najnovejši sistem z optimalnim izkoristkom v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih - vakuumski cevni heat pipe sončni kolektor Greenland Systems. Po zaslugi vrhunskih materialov, ki so usmerjeni k čim večji izrabi solarne energije, so vakuumski sončni kolektorji izjemno zmogljivi in kos vsem vremenskim nevšečnostim, saj delujejo tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času.

MONTAŽA SOLARNIH KOLEKTORJEV

Vakuumski sončni kolektorji - hitra in preprosta montaža ter ugodna cena

Montaža solarnih kolektorjev Greenland Systems je hitra in enostavna. Zaradi relativno majhne teže kolektorja jo lahko opravi en sam človek, ki pri tem niti ne potrebuje nobenih posebnih pripomočkov. Tako prihranimo tudi pri stroških montaže.

Odločite se za solarno ogrevanje vašega doma in prispevajte k čistejšemu okolju.

Vabljeni!