Optimalno zimsko ogrevanje: sončni kolektorji ali toplotna črpalka?

Kateri sistem ogrevanja izbrati - sončni kolektor ali toplotno črpalko - je vprašanje, ki se zastavlja vedno pogosteje. Številna gospodinjstva so namreč klasične bojlerje sanitarne vode že zamenjala za sisteme, ki temeljijo na obnovljivih virih energije. Pozitivne izkušnje s sončnimi kolektorji ali toplotnimi črpalkami v primerjavi s tradicionalnimi grelci vode so vedno pogostejše. Prav tako pa so vedno glasnejši pozivi k premiku na okolju prijaznejše in odgovorne odločitve pri opremljanju in vzdrževanju vašega doma. Sončni kolektorji in toplotne črpalke tako predstavljajo prihodnost ogrevanja naših bivališč.

sončni kolektorji

Ogrevanje s sončnimi kolektorji ali toplotno črpalko?

Pri odločanju med ogrevanjem s sončnimi kolektorji ali toplotno črpalko je potrebno upoštevati naslednje karakteristike obeh sistemov.

  • Ogrevanje s sončnimi kolektorji zahteva nekoliko višjo začetno investicijo.
  • Ta strošek investicije se kmalu povrne, saj je prihranek pri stroških ogrevanja mnogo večji.
  • Pri izbiri med sončnimi kolektorji ali toplotnimi črpalkami je vselej potrebno upoštevati specifične lastnosti vašega objekta.

Pred izbiro med sončnimi kolektorji in toplotnimi črpalkami se je vredno posvetovati s strokovnjakom na področju ogrevanja. Priporočljiv je tudi ogled že obstoječih sistemov rabe alternativne energije za gretje vode in prostorov. Poleg tega pa se lahko o izkušnjah s sončnimi kolektorji ali toplotnimi črpalkami pozanimate pri njihovih obstoječih uporabnikih.

sončni kolektorji ali toplotna črpalka

Podpora ogrevanju s sončnimi kolektorji pri Energie

Pri podjetju Energie ponujamo najnovejšo generacijo vrhunskih sistemov ogrevanja s sončnimi kolektorji. Kateri sončni kolektorji so najboljši je odvisno od njihove zmogljivosti, časa amortizacije in stroškov vzdrževanja. Naši sončni kolektorji za toplo vodo po karakteristikah vedno znova dosegajo najboljše rezultate in se uvrščajo v sam vrh produktov na trgu. Naši sončni kolektorji nudijo podporo ogrevanju ali služijo kot primarni vir energije. Na več vprašanj o sončnih kolektorjih za toplo vodo, izbiri med sončnimi kolektorji ali toplotno črpalko in drugih vprašanjih o alternativnih virih energije se obrnite na našo prijazno ekipo strokovnjakov.