Sončni kolektorji in Eko sklad subvencije

sončni kolektorji greenland systemsBistveni prednosti, ki ju ponujajo heat pipe sončni kolektorji, sta dolgoročen prihranek in dejstvo, da je sončna energija obnovljiva in ne onesnažuje okolja tako kot fosilna goriva. Hkrati je seveda tudi bistveno cenejša od energije, pridobljene s tovrstnimi gorivi. Večino uporabnikov sončni kolektorji sicer bolj zanimajo zaradi prihranka in je prijaznost do okolja bolj drugotnega pomena oziroma stranski produkt, a tega dejstva seveda ne gre zanemariti. Onesnaževanje našega okolja se ne sme in ne more nadaljevati v neskončnost, zato bo treba prej ali slej izbrati bolj primeren način ogrevanja. Za spodbudo tovrstnim odločitvam je Eko sklad namenil subvencije tistim, ki se odločijo za okolju prijazno energijo.

SOLARNI KOLEKTORJI

Heat pipe - toplotna cev

Bistveni sestavni del sončnega kolektorja je tako imenovana toplotna cev (heat pipe). Gre za bakreno cev, ki ima zaradi svoje sestave izjemno visoko specifično toplotno prevodnost. Po celotni dolžini je pritrjena na absorber in iz njega prenaša toploto. V njej je posebna tekočina, ki prehaja iz tekočega v plinasto stanje in tako zagotovi ustrezno delovanje. Sončni kolektorji, ki niso ustrezne kakovosti, ne zagotavljajo pravega prihranka denarja, saj bodisi ne izkoriščajo sončne energije tako, kot je mogoče, bodisi je zaradi pomanjkljive kakovosti sestavnih delov njihova življenjska doba mnogo krajša. V podjetju Energie vam zagotavljamo, da so sončni kolektorji GreenLand Systems vrhunske kakovosti, kar zagotavljamo tudi z 10-letno garancijo.

sončni kolektorji prednosti

Eko sklad - subvencije za sončne kolektorje

V dolgih stoletjih uporabe različnih pripomočkov, ki jih je človeku prinesel razvoj tehnologije, smo povzročili okolju veliko škodo. Skrajni čas je, da smo se tega začeli zavedati. Ker so sončni kolektorji okolju prijazna izbira, jo podpira tudi slovenski Eko sklad. Subvencije, ki jih namenja ekološko prijaznim sistemom, so namenjene temu, da tudi finančno olajšajo odločitev, da bomo poskrbeli tudi za okolje. Heat pipe solarni kolektorji zagotavljajo pridobitev subvencije v višini 200 € na kvadratni meter, kar investicijo v okolju prijazno energije še poceni. Zato ne odlašajte - pokličite nas in pomagali vam bomo na poti k cenovno ugodnemu in ekološkemu načinu ogrevanja.