Solarno ogrevanje vode prinaša številne prednosti

Solarno ogrevanje vode postaja iz leta v leto bolj priljubljen način ogrevanja prostorov in sanitarne vode. V primerjavi z ostalimi načini ogrevanja prinašasolarno ogrevanje sanitarne vodeštevilne prednosti tako za uporabnika kot za okolje. Sončna energija je obnovljiva, popolnoma brezplačna in brez škodljivih vplivov na okolje. V dveh tednih odda tolikoenergije, kot je vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu.

Sončno energijozbirajo t. i.sončni kolektorji, ki jih pritrdimo na streho objekta. Ker je od njihove postavitve odvisna učinkovitost sistema, je montaža sončnih kolektorjev za sanitarno vodo (cena je ugodna) najprimernejša na območjih, kjer je čez leto največ sonca. Zasolarno ogrevanje vodeuporabljamo ploščate alivakuumske cevne sončne kolektorje. Sončna energija preko posebne absorbcijske folije v cevi sončnega kolektorja segreva solarno tekočino, ogreta solarna tekočina pa se nato prenese vrezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na vodo za ogrevanje stanovanja ali na sanitarno vodo - v tem primeru gre zasolarno ogrevanjesanitarne vode.

Solarno ogrevanje sanitarne vode z vrhunskimi vakuumskimi sončnimi kolektorji

solarno ogrevanje vode ceneVakuumski sončni kolektorji GreenLand Systemsso del zadnje generacije vrhunskih sončnih kolektorjev z odličnim izkoristkom energije in dolgo življenjsko dobo. Njihova montaža je enostavna, prav tako je preprosto njihovo vzdrževanje.Vakuumski heat pipe sončni kolektorjiveljajo za najnovejši sistem z najoptimalnejšim izkoristkom v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih. Pri montaži lahko namreč vsako posamezno cev v sestavi kolektorja obrnemo tako, da v teku dneva prejme največjo možno količinosončnega sevanja. Tako lahko tudi pozimi od njih dobimo enako količino sončne energije kot poleti.Solarno ogrevanje vodeje z vakuumskimi sončnimi kolektorji možno tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj imajo zmožnost črpanja energije iz difuzne svetlobe. V primerjavi z mnogimi klasičnimi kolektorji lahko vakuumski sončni kolektorjiGreenLand Systemssanitarno vodo segrejejo na dosti višjo temperaturo in tako pokrijejo do 85 % potreb po topli sanitarni vodi.

Poskrbite za čim bolj učinkovitosolarno ogrevanje sanitarne vodein izberite vrhunske vakuumske sončne kolektorje GreenLand Systems. Obiščite našo spletno stran.

VEČ O VAKUUMSKIH KOLEKOTRJIH

soalrno ogrevanje sanitarne vode Energie