Solarno ogrevanje vode in prostorov vedno bolj priljubljeno

solarno ogrevanje vode ceneNaraščajoče cene energentov in vse večja okoljska ozaveščenost vedno bolj postavljata v ospredje sisteme koriščenja energije sonca -solarno ogrevanje.Solarno ogrevanje vodein prostorov v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja prinaša številne prednosti tako za uporabnika kot za okolje. Sončna energija je obnovljiva, brez škodljivih vplivov na okolje,neodvisnainudobna, saj energenta ni treba naročiti ali z njim napolniti rezervoarja. Predvsem pa je sončna energija brezplačna. Sonce sveti, ne glede na to, ali le občudujemo njegovo moč in se ga veselimo, ko pokuka izza oblakov, ali pa ga izrabimo v svojo korist .

Solarno ogrevanje vode in prostorov pokrijedo 85%potreb po topli sanitarni vodi indo 40%potreb pri ogrevanju prostorov, zato jesolarno ogrevanje sanitarne vodein prostorov vsekakornaložba v prihodnost.Cena investicije v solarno ogrevanje je sicer res nekoliko višja v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja, vendar pa se vam bo vložek povrnil že vdesetih letih. Montaža sistema je hitra in ekonomična, stroški obratovanja in vzdrževanja so nizki, napredna inteligentna regulacija pa spremlja navade uporabnika ter beleži zgodovino delovanja ogrevalnega sistema in zunanjih pogojev.

Več o cenah solarnega ogrevanja:https://www.vsi.si/energie/soncni-kolektorji-cena

Solarno ogrevanje z različnimi sončnimi kolektorji

Sončno energijo zbirajo t. i. sončni kolektorji, ki jih pritrdimo na streho objekta. Da bi bilosolarno ogrevanječim bolj učinkovito, je montaža sončnih kolektorjev najbolj smiselna na območjih, kjer je čez letonajvečsonca. Sončna energija preko posebne absorbcijske folije v cevi sončnega kolektorja segreva solarno tekočino, ogreta solarna tekočina pa se nato prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na vodo za ogrevanje stanovanja ali na sanitarno vodo.

Zasolarno ogrevanjevode uporabljamo ploščate ali vakuumskecevne sončne kolektorje. Cevnisončni kolektorjiimajo v primerjavi s ploščatimi veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudivišji izkoristek.

Solarno ogrevanje sanitarne vode z vakuumskimi sončnimi kolektorji

Vakuumski sončni kolektorjiGreenLand Systemsslovijo po odličnem izkoristku v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih. Pri montaži lahko namreč vsako posamezno cev v sestavi kolektorja za ogrevanje obrnemo tako, da v teku dneva prejme največjo možno količino sončnega sevanja. Tako lahko tudi pozimi od njih dobimoenako količinosončne energije kot poleti.

Solarno ogrevanje vodeje z vakuumskimi sončnimi kolektorji GreenLand Systems možno tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj imajo zmožnost črpanja energije izdifuzne svetlobe. V primerjavi z mnogimi klasičnimi kolektorji lahko vakuumskisončni kolektorji GreenLand Systemssanitarno vodo segrejejo na dosti višjo temperaturo. Njihova montaža je enostavna, prav tako je preprosto njihovo vzdrževanje.

Vabljeni!


CEVNI KOLEKTORJI

solarno ogrevanje hiše