Solarno ogrevanje - naj vam dom ogreje brezplačna sončna energija

kolektorji Heat PipeOgrevanje bivalnih prostorov predstavlja največji delež stroškov gospodinjstva, zato se vse več ljudi odloča za sisteme koriščenja energije sonca -solarno ogrevanje. Sonce v dveh tednih odda toliko energije, kot jo vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu.Sončna energijaje obnovljivi vir energije, poleg tega pa je tudi brezplačna, ekološko nesporna, neodvisna in udobna, saj energenta ni treba naročiti ali z njim napolniti rezervoarja. Sonce sveti, ne glede na to, ali ga izrabimo v svojo korist ali pa le občudujemo njegovo moč in se ga veselimo, ko pokuka izza oblakov. Sonce oddaja enako energijo skozi vse leto, le vpadni kot žarkov se menja, zato res ni razloga, da ga ne bi izkoriščali tudi pozimi.

Pri solarnem ogrevanju s fotovoltaiko se sončna energija zbira vsončnem kolektorju, pritrjenem na streho objekta, preko posebne absorbcijske folije v cevnem sistemu, v katerem je solarna tekočina. Ogreta solarna tekočina se s pomočjo regulacijsko vodene črpalke prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na sanitarno vodo ali vodo ogrevalnega sistema. Zasolarno ogrevanje vodeuporabljamo dva tipa sprejemnikov sončne energije: ploščati tervakuumski cevni kolektor. Med zadnje sodijo tudi heat pipe kolektorji.

Za učinkovito solarno ogrevanje izberite čim boljši vakuumski kolektor

Prvi in najpomembnejši element zasolarno ogrevanjeje čim boljši vakuumski kolektor. To je še posebej pomembno v slabih vremenskih pogojih, ko je razpoložljive energije malo. Ker je ravno takrat potrebujemo največ, je zelo pomembno preprečevanje izgub že v samem kolektorju. Najnovejši sistem z najoptimalnejšim izkoristkom v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih so vakuumski cevniHeat Pipe kolektorji. Delujejo namreč tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj imajo zmožnost črpanja energije iz difuzne svetlobe. Njihov izkoristek pokrije do 85 % potreb po topli sanitarni vodi.

Solarno ogrevanje z vakuumskimi heat pipe kolektorji

Heat Pipe vakuumski kolektorji so sestavljeni iz dveh steklenih cevi, ki sta ena v drugi. V prostoru med njima je vakuum, ki preprečuje, da bi energija uhajala nazaj v ozračje. Zunanja površina notranje cevi je premazana s snovjo, ki dobro prevaja toploto. Gre za kovinsko zlitino črne barve, da absorbira kar največ toplote. Absorbirano toploto preko aluminijastega prenosnika znotraj cevi prenese na solarni medij oziroma na tekočino, ki kroži skozi kolektor. Ta tekočina se segreva ekonomično, vakuumska izolacija cevi pa zagotavlja majhne toplotne izgube.

ŠE VEČ O HEAT PIPE VAKUUMSKIH KOLEKTORJIH


Energie vam nudi vrhunske vakuumskekolektorje Greenland Systems. Vabljeni k obisku naše spletne strani!

SOLARNE TOPLOTNE ČRPALKE

solarno ogrevanje Energie