Solarni kolektorji

solarni kolektorji EnergieZa ogrevanje naših domov porabimo relativno veliko energije, ki jo večinoma pridobimo iz fosilnih goriv ali lesa. S tem negativno vplivamo na okolje, ker je gorivo vedno dražje, pa tudi na svoje prihranke.Solarni kolektorjiso na tem področju najboljša investicija. Z njimi z zelo nizkimi stroški lahko ogrevate svoje stanovanje, hišo ali poslovni prostor in sanitarno vodo. Sončna energija je poleg ugodne cene (cena sončnih kolektorjevje relativno ugodna) tudi ekološka, sajsolarni kolektorjiobčutno manj onesnažujejo okolje kot ogrevanje s klasičnimi energenti. Poleg starejših in bolj znanih ploščatih kolektorjev novejšivakuumski sončni kolektorjinudijo še večjo možnost izrabe energije sonca. Da bi se izognili morebitnim nesporazumom, naj poudarimo, dasončni kolektorjiniso sončne celice, ki služijo za pridobivanje električne energije, temveč so namenjeni ogrevanju objektov in sanitarne vode.

Kaj so vakuumski sončni kolektorji

Kot že ime samo pove, sončni oziroma solarnikolektorzbira sončno energijo in jo koristno uporabijo - v tem primeru za ogrevanje. Medtem ko soploščati solarni kolektorjiprva generacija tovrstne tehnologije, so vakuumski sončni kolektorji v zadnjih letih doživeli tolikšen napredek, da se tehnologija toplotnih cevi (heat pipe) uporablja tudi v gospodinjstvih. Bistvene prednosti tega sistema so med drugimi naslednje:

  • montaža je enostavna
  • visok izkoristek pri večjih temperaturnih razlikah
  • visok izkoristek, ko ni direktnega sevanja
  • deluje celo leto
  • vakuumske ceviso odporne proti nizkim temperaturam
  • bolj segreje vodo kot ploščati kolektorji
  • dolga življenjska doba (več kot 30 let)

Cena sončnih kolektorjev

Vakuumski sončni kolektorjiso investicija, ki se uporabniku izplača iz dveh razlogov: cenovno in zaradi minimalnega vpliva na okolje.Cena sončnih kolektorjevje dolgoročno zanesljivo ugodna, poleg tega pa ne gre zanemariti dejstva, da sosolarni kolektorjialternativni vir energije, ki je prijazen do okolja, zato zanje lahko dobite subvencijo Eko sklada. Ta znaša 200 € na m2 kolektorja, tako da se stroški celotne investicije bistveno znižajo. Podrobnejša pojasnila o kolektorjih so na voljo na naši spletni strani, z veseljem pa vam bomo tudi po telefonu ali osebno odgovorili na vaša vprašanja. Oglasite se v podjetjuEnergiein se sami prepričajte, da so sončni kolektorji resnično naložba za prihodnost.

PLOŠČATI SOLARNI KOLEKTORJI

vakuumski sončni kolektorji cena