Sončni kolektorji in različne vrste


Pri tako pomembni odločitvi, kot je način ogrevanja naših prostorov in zagotavljanje električne energije, je potrebno veliko razmisleka. Lahko se odločimo za konvencionalne načine ogrevanja na klasična goriva, lahko pa se odločimo za bolj ekološko in varčnejšo obliko pristopa k rešitvi: namestitev kvalitetnihsončnih kolektorjev.

Ker je ponudbe veliko, kakor je veliko tudi samih kolektorjev, smo vam za lažjo odločitev glede na tehnološki napredek le-te razdelili v štiri različne generacije:

1. generacija: ploščati sončni kolektorji,

2. generacija: U-cevni solarni kolektorji,

3. generacija: Heat Pipe solarni kolektorji z dvojno plastjo stekla in

4. generacija: vakuumski cevni sončni kolektorji Heat Pipe in enojno plastjo stekla.

Za še več osnovnih informacij o kvalitetnih sončnih kolektorjih kliknite tukaj:https://www.vsi.si/energie/kolektorji-soncni

sončni kolektorji Energievrste sončnih kolektorjev Energie

GreenLand Systems vakuumski sončni kolektorji četrte generacije


Vakuumski sončni kolektorji četrte generacije GreenLand Systems so tehnološko dovršeni. Vakuumska cev je sestavljena iz petih osnovnih gradnikov, ki skrbijo za najbolj učinkovito absorpcijo sončnega sevanja, da ga nato pretvorijo v grelno toploto.

Steklena vakuumska cev je sestavljena iz:

  • prirobnice, ki skrbi za tesnitev,
  • kondenzatorja, ki služi kot suhi toplotni spoj s toplotnim zbiralnikom,
  • kovinske toplotne cevi (Heat Pipe), katere glavna naloga je prevodnost,
  • absorberja iz čistega bakra,
  • steklene cevi iz debelega borosilikatnega stekla in
  • visokega vakuuma.

GreenLand Systems vakuumski sončni kolektorji (vrste sončnih kolektorjev) četrte generacije se izkažejo tudi pri absorpciji sončne energije pri nizki intenzivnosti sevanja, velikih spremembah vpadnega kota in kratkih intervalih osončenja.

Njegove prednosti so tudi dolgotrajno zadrževanje zbrane toplote, prilagodljivost postavitve (namestitev lahko opravi samo ena oseba) in enostavno vzdrževanje sistema.

Za več informacij o načinu delovanja in kako bi lahko tudi vi prispevali k obvarovanju okolja, vas vabimo, da nas obiščete na naši spletni strani, ali pa se osebno oglasite na sedežu našega podjetja v Ljubljani.

Vrste sončnih kolektorjev na trgu:https://www.vsi.si/energie/vrste-soncnih-kolektorjev

SOLARNE TOPLOTNE ČRPALKE