Delovanje sončne celice je najboljše, če je ta usmerjena pravokotno proti sončni svetlobi

sončne celice HeatPipe

Delovanje sončne celice, imenovane tudi fotovoltaična celica, najlažje razložimo tako, da gre za napravo, kisončno energijospreminja v elektriko. To stori s pomočjo elektronov, ki ustvarjajo generator napetosti, kjer sončni fotoni zaradi primerne tankosti plasti električnega polja lahko izbijejo vezane elektrone in ustvarjajo električno energijo. Vir energije je brezplačna in obnovljivaenergija sonca, delovanje sončne celice pa najučinkovitejše, če je ta pravokotno usmerjena proti sončni svetlobi. Cenasončne celiceje pri nas ugodna in se vam dolgoročno zagotovo izplača.

VEČ O CEVNIH KOLEKTORJIH

HeatPipe kolektorji

Heat Pipe kolektorji imajo bistveno prednost

Če je delovanje sončne celice usmerjeno v ustvarjanje električne energije, pa soHeat Pipe kolektorjinamenjenu izrabljanju sončne energije zasolarno ogrevanje hiše. Njihova prednost je v tem, da delujejo skozi vse leto, tudi pozimi, so odporni in zanesljivi ter so najsodobnejša tehnologija, ki je tudi ekološko čista. Poleg tega so Heat Pipe kolektorji zaradi zasnove na tehnologiji toplotnih cevi odlični za uporabo tudi v zimskem času, ko ni direktnega sončnega sevanja. Solarno ogrevanje hiše bo tako najbolj učinkovito, če izrabite odličnodelovanje sončne celicein zadnje generacijeHeat Pipe kolektorjev, ki so sestavljeni iz toplotnih cevi in vakuuma.

SOLARNO OGREVANJE VODE

Heat Pipe kolektorji imajo bistveno prednost

Bistvena prednost je v tem, da imajoGreenLand Systemskolektorji, ki uporabljajo tehnologijo Heat Pipe, eno plast debelega borosilikatnega stekla, ki preprečuje vpliv zunanjosti na zaščitene aktivne dele kolektorja, ki so tako dejansko v vakuumu. To je v primerjavi z množico kolektorjev na trgu, pri katerih je podtlak med dvema plastema tankega stekla, medtem ko so vsi aktivni deli kolektorja odprti in podvrženi atmosferskim vplivom,odlična prednost. Solarni kolektorji GreenLand Systems so zato bolj trpežni in predstavljajo najboljo izbiro na slovenskem trgu. Prav tako je cena sončne celice pri nas ugodna, zato ne odlašajte z obiskom v naši trgovini ali na naši spletni strani.