Vakuumski cevni sončni kolektorji GreenLand Systems - zadnja generacija


Skladno z idejo čim boljše izrabe solarne energije se je na trgu pojavila tudi množica sončnih kolektorjev različnih proizvajalcev. Na grobo bi glede na tehnološki razvoj lahko vrste kolektorjev razvrstili v štiri generacije:
1. generacija: ploščati sončni kolektorji: še danes najštevilčnejša uporaba solarnih kolektorjev, običajno sestavljeni iz bakrenih ali pa aluminijastih cevi, ki so prekriti z absorbersko ploščo;
2. generacija: U-cevni sončni kolektorji: za vpoj solarne energije še vedno v uporabi princip dvojne steklene cevi, kar dokazano pripomore k izgubi solarne energije;
3. generacija: Heat Pipe sončni kolektorji z uporabo principa dvojne steklene cevi;
4. generacija: Heat Pipe napredni sončni kolektorji z uporabo enojne plasti stekla. So tehnološko najbolj dovršeni kolektorji na trgu.

Heat Pipe vakuumski cevni solarni kolektor - dovršena tehnologija toplotnih cevi

Heat Pipevakuumski cevni sončni kolektorji s suhim toplotnim izgorevanjem spadajo v zadnjo in tehnološko najbolj dovršeno generacijo kolektorjev. Kar jih razlikuje od ostalih kolektorjev, je uporaba kovinske toplotne cevi (Heat Pipe), ki je napeljana po celotni dolžini absorberja. Cev deluje kot ultravisok ter učinkovit prenosnik in prevodnik sončne energije v toplotno in električno energijo. Če za primer vzamemo srebro, ki je eden najboljših prevodnikov toplote, lahko zagotovimo, da je toplotna cev, uporabljena pri naših vakuumskih solarnih kolektorjih, kar 4.000 do 8.000-krat višja kot pri srebru. Celotna toplotna cev (Heat Pipe) je v bistvu cevni prevodnik toplote. Okoli nje je nameščena bakrena absorpcijska plošča. Vse skupaj obdaja steklena cev iz izredno visoko odpornega borosilikatnega stekla z odlično prepustnostjo infrardeče svetlobe preko 94 %. Nanjo je na vrhu nataljen kovinski tesnilni pokrov, ki zagotavlja odlično in dolgoletno ohranjanje prepotrebnega vakuuma v kolektorjih. Toplotno cev sončnega kolektorja pa zaključujeta še kondenzator in zbiralnik.

Sončni cevni kolektorjiHeat Pipe so tako resničen preboj v tehnologiji za popoln izkoristek solarne energije.

Za več informacij o načinu delovanja in kako bi lahko tudi vi prispevali k obvarovanju okolja, vas vabimo, da nas obiščete na naši spletni strani, ali pa se osebno oglasite na sedežu našega podjetja v Ljubljani.

PLOŠČATI SONČNI KOLEKTORJI

cevni sončni kolektorji Energievakuumski cevni kolektorji Energie