Pošlji povpraševanje

Sončni kolektorji: pregrevanje je mogoče preprečiti


Pregrevanje sončnih kolektorjev se lahko dogodi takrat, ko zaustavite obtočno črpalko ali greste na dopust. Seveda pa lahko pregrevanje sončnih kolektorjev preprečite. V tem članku navajamo nekatere ukrepe, ki preprečijo pregrevanje sončnih kolektorjev.
Sončni kolektorji pozimi pridejo še kako prav, saj so s pomočjo sončnih kolektorji za elektriko obratovalni stroški objekta nižji. Izkušnje uporabnikov sončnih kolektorjev potrjujejo smiselnost uporabe ploščatih sončnih kolektorjev v tem letnem času.

pregrevanje sončnih kolektorjevsončni kolektorji pozimi

Sončni kolektorji pozimi znižujejo vaše stroške


Sončni kolektorji pozimi imajo zaradi dolžine dneva seveda bistveno manj časa, da opravijo svoje delo. To pa ni edina težava sončnih kolektorjev pozimi. Kot sonca je pozimi dosti drugačen kot poleti, saj je sonce pomaknjeno bolj proti jugu in na nebo ne pride tako visoko. Zato je pri sončnih kolektorjih pozimi ključno, da jih postavite pod zadosti visokim kotom. V tem primeru bo njihov izkoristek lahko občuten. Vsekakor vam priporočamo solarno ogrevanje hiše, saj s tem ne boste le prihranili, ampak boste pomagali tudi okolju. Solarna energija je od vseh opcij namreč okolju najbolj prijazna.


Sončni kolektorji: pregrevanje preprečite z nekaterimi ukrepi


Pregrevanje sončnih kolektorjev
lahko preprečite z napajanjem rezervne črpalke. Seveda pa lahko vgradite tudi rezervno oziroma UPS napajanje. Sončni kolektorji za elektriko imajo lahko že vgrajeno zaščito proti pregrevanju, ki jo imenujemo spominska vzmet. Če temperatura preseže 95 stopinj Celzija, se zapre. Tako ne pride do prenosa toplote in temperatura je med zaustavitvijo obtočne črpalke nižja. Sistem ploščatih sončnih kolektorjev se tako ne pregreje. Na ta način je vaše solarno ogrevanje kvalitetno zavarovano. S takimi ukrepi proti pregrevanju sončnih kolektorjev boste imeli glede sončnih kolektorjev le pozitivne izkušnje. Več o sončnih kolektorjih si preberite na naši spletni strani: www.energie.si

SONČNI KOLEKTORJI

Pošlji povpraševanje