Odkup zlata naj bo premišljen in jasno zastavljen

Kot plemenita kovina je bilo zlato cenjeno že v davnih časih, še danes pa je ena najbolj cenjenih kovin. Ker gre za mehko kovino, jo je možno oblikovati, raztopiti in pretopiti. Tisto, kar zlatu daje največjo vrednost, pa je njegova barva.

Zlato je skozi zgodovino vedno ohranjalo svojo vrednost, zato je naložba v zlato pametna in dolgoročna investicija za prihodnost. Mnogi se v kriznih časih odločijo za prodajo svojega zlata ali nakita iz zlata, spet drugi se raje odločijo za odkup te plemenite kovine. A tako prodaja kot odkup zlata zahtevata precej previdnosti.

Odkup zlata naj bo premišljen in jasno zastavljen. Še pred začetkom se je dobro posvetovati s strokovnjaki za tovrstno področje, ki vam bodo svetovali, kdaj in kako kupiti zlato. Premoženjski svetovalci podjetja Elementum d.o.o. vam bodo z veseljem predstavili aktualnosti o ekonomskih, gospodarskih in finančnih razmerah, obenem pa vas bodo seznanili s tveganji in stroški, a tudi s priložnostmi, ki jih nosi s seboj odkup zlata.

Odkup in prodaja starega zlata - odvisna od vrste zlataOdkup in prodaja zlata

Odkup starega zlata je predvsem odvisen od vrste zlata; lahko gre za naložbeno zlato, za zlat nakit, pribor, za zobno zlato ali numizmatične kovance. Odkupna cena zlata bo najboljša pri naložbenem zlatu čistine 999,9/1000, kakršnega vsebujejo naložbene zlate palice, proizvedene v kovnicah s seznama ''good delivery''. Odkupna cena naj bi se gibala med 0 in 3 odstotki pod borzno ceno. Odkup lomljenega zlata , kakršnega najdemo v zlatem nakitu in priboru, pa ima seveda nižjo ceno. Takšne izdelke je namreč najprej treba pretopiti, odstraniti nečistoče, šele nato jih je mogoče predelati v druge proizvode in polproizvode. Za predelavo starega zlata v zlato s čistino 999,9 se porabi ogromno energije, zato je cena odkupa starega zlata primerno nižja.

V podjetju Elementum d.o.o. odkupujemo zlate palice s statusom 'good delivery'. Odkupna cena takšne palice je optimalna in znaša 1 odstotek pod borzno ceno, medtem ko prodaja lomljenega zlata doseže tudi do 20 odstotkov nižjo ceno.


Odkupna cena odvisna od trenutne cene na borzi in čistine zlata

Odkupna cena za gram starega zlata se pri večini izdelkov določi razmeroma hitro. Ključno izhodišče je trenutna borzna cena zlata in čistina starega zlata. Naprej se izdelek stehta, nato pa se s pomočjo posebne kisline določi čistina. Končna cena za odkup pa je odvisna od ponudnika oz. njegovih postavk glede kakovosti zlata.

Odločite se za odkup, ki bo vreden vašega zlata - obiščite nas! Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Elementum d.o.o | odkup zlata in srebra - povezave do naše spletne strani: