Gram zlata - cena 1 grama zlata na borzi

Preden se odločite za nakup naložbenega zlata, vam strokovnjaki svetujejo (in v podjetju Elementum se z njimi strinjamo), da se posvetujete s premoženjskim svetovalcem. Ta vam bo odgovoril tudi na vprašanja o tem, kakšna je cena za 1 gram zlata. Če bi radi še pred svetovanjem premoženjskega svatovalca sami malo 'pobrskali' za informacijami na spletu, so na naši spletni strani ves čas na voljo podatki o tem, kolikšna je trenutna cena za gram zlata. Tam boste našli tudi informacije tem, koliko je bil gram zlata na borzi vreden zadnjih 5 in 30 dni, zadnje leto, zadnjih 5 let in od leta 1971.

Cena za gram zlata in za unčoGram zlata

Ko govorimo o tem, kolikšno vrednost doseže gram zlata na borzi, ne smemo pozabiti, da so cene na borzah vedno v unčah, nikoli v gramih, kot smo vajeni pri nas. Če povemo v številkah: 1 unča je 31,1035 g. Pomembno je, da tega podatka pri pregledovanju cen ne zanemarite, saj je številka bistveno drugačna, če je to cena grama zlata ali pa gre za ceno unče zlata. Kakorkoli že - zlato in srebro oziroma cena za 1 gram zlata ali srebra je ena redkih zelo stabilnih vrednosti na borzi, zato je nakup zlata ali srebra zanesljivo dobra naložba.


1 gram zlata - varna naložba za prihodnost

Naše stranke imajo v zvezi z nakupom zlata in srebra nešteto vprašanj, med drugim jih zanima tudi, zakaj je cena za 1 gram (oziroma unčo) zlata tako pomembna oziroma zakaj vsi strokovnjaki trdijo, da je le naložba v zlato varna in smiselna. Povsem preprosto: zlato je že več kot 4000 let trdna valuta, ki sicer pozna manjša nihanja, a v splošnem lahko rečemo, da je gram zlata ena najbolj zanesljivih valut vseh časov. V nasprotju z ostalimi valutami namreč gram zlata ne izgubi vrednosti, saj ni podvržen vplivom gospodarskih in drugih nihanj. Cena grama zlata je po mnenju strokovnjakov trenutno nekoliko podcenjena in se bi lahko še dvignila. Ne zamudite svoje priložnosti in nas pokličite! S strokovnimi nasveti, ki temeljijo na znanju in dolgoletnih izkušnjah, vam bomo pomagali do smiselne naložbe.

Elementum - povezave do naše spletne strani: