Toplotna črpalka zemlja voda ali voda zrak? Katera je najboljša, kakšna je poraba?

Toplotna črpalka zemlja voda - porabaToplotna črpalka zemlja voda kot vir energije uporablja toploto zemlje, medtem ko toplotna črpalka voda zrak za vir energije uporablja zrak. Pred nakupom toplotne črpalke se marsikdo sprašuje, katera je najboljša in predvsem, kolikšna je poraba energije za delovanje in koliko bomo prihranili, če se odločimo za montažo toplotne črpalke. Toplotna črpalka zemlja voda, torej, za vir energije uporabi zemljo oziroma njeno toploto. V njej je namreč zbrana ogromna količina energije. Toplotna črpalka zemlja voda lahko energijo iz zemlje pridobiva s pomočjo dveh različnih sistemom, in sicer s horizontalnimi zemeljskimi kolektorji in vertikalnimi zemeljskimi sondami. Toplotna črpalka zemlja voda deluje tako, da izkorišča toploto zemlje s prečrpavanje vode skoznjo, pri čemer porabi za delovanje 75 % energije iz okolja, za preostalih 25 % pa potrebuje električno energijo. Če se odločate za nakup toplotne črpalke, pa ne veste, katero izbrati, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu.

 

KAKŠNA JE PORABA PRI TOPLOTNI ČRPALKI ZRAK VODA?

 

Toplotna črpalka voda zrak: cenovno najbolj ugodna toplotna črpalka

Toplotna črpalka zrak voda je od vseh toplotnih črpal najcenejša, za svoje delovanje pa kot glavni vir uporablja energijo zraka. Najboljše toplotne črpalke zrak voda, ki jih boste dobili pri nas, omogočajo primerno ogrevanje objekta tudi pri zunanji temperaturi do –20 C. Izračuni kažejo, da so kljub nizki temperaturi stroški ogrevanja do 50 % nižji v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi. Poraba toplotnih črpalk zrak voda z vidika električne energije je izredno nizka. Toplotna črpalka voda zrak je primerna tudi za ogrevanje sanitarne vode. Največja prednost omenjene toplotne črpalke je v tem, da je poraba električne energije do trikrat manjša kot pri klasičnemu bojlerju, saj kar tri četrtine potrebne energije prispeva zrak.

 

katera je najboljša toplotna črpalka voda zrak?


Toplotna črpalka: katero izbrati?

Ste v dvomu, katero toplotno črpalko izbrati oziroma ne veste, katera je najboljša. Ponujamo vam ugodno ceno toplotnih črpalk zemlja voda, voda voda in zrak voda. Vabljeni, da nas obiščete in skupaj bomo našli rešitev za vas.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EVJ Elektroprom d.o.o.
Naslov
Loke pri Zagorju 22
1412 Kisovec
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
+386 3 56 57 150
Seznam fraz
Toplotna črpalka zemlja voda, toplotna črpalka voda zrak
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA