Smrekovi peleti - ugodna cena v EVJ centru

cena sekancev v primerjavi z lesnimi peletiSmrekovi lesni peleti cena je v EVJ centru resnično ugodna, spadajo med najbolj zaželene vrste peletov za ogrevanje. Zakaj? Smrekovi lesni peleti imajo višjo kurilno vrednost kot bukovi ali mešani peleti. 2 kg smrekovih peletov odgovarja kurilni vrednosti 1l kurilnega olja. Poleg tega so smrekovi lesni peleti tudi bolj mehansko odporni, saj les iglavcev vsebuje več veziva kot les listavcev. To omogoča boljše delovanje peči, saj se le-ta ne maši z prahom zdrobljenih peletov.
Priporočamo vam smrekove pelete brez lubja, ki so zelo svetle barve - v primerjavi s smrekovimi peleti z lubjem. V lubju se namreč med spravilom lesa nabira nesnaga, ki nato povzroča nastajanje žlindre v peči. Žlindra peč zamaši in pogosto povzroči avtomatsko zaustavitev peči.

Smrekovi lesni peleti za ogrevanje - ugodna cena ni edina prednostsmrekovi lesni peleti v prodaji

Peleti so narejeni iz stisnjenega suhega in mletega trdega lesa listavcev ali iglavcev, ki se stisne pod močnim pritiskom. S procesom peletiranja se pretvori odpaden les v valjčke, premera 6-8 mm, njihova dolžina pa je med 10-30 mm. Peleti so zelo gosti in vsebujejo malo vlage.Smrekovi peleti (cena na voljo na spletni strani) so primerni za peči in kotle na pelete, oziroma za kombinirane peči na pelete in drva, ki imajo za ta namen posebej nameščen gorilec na pelete. Ker so smrekovi lesni peleti izdelani iz lesa z izgorevanjem ostane pepel, ki ga moramo ročno ali avtomatizirano odstraniti iz peči.


UGODNE CENE KLIMATSKIH NAPRAV


Lesni sekanci - cena ravno tako ugodna kot za pelete

V EVJ centru so na voljo vrhunski, predvsem pa poceni lesni smrekovi peleti iz čiste smreke brez lubja - kakovostni razred 1. Cena smrekovih peletov za ogrevanjevas bo zagotovo navdušila, imajo izjemno nizko vsebnost pepela in vlage, brez dodatnih primesi in so primerni za vse vrste peči na pelete. Smrekove peleteje mogoče kupiti v 15 kg vrečah. Na paleti je 1050 kg peletov, kar pomeni 70 vreč. Ponujamo vam tudi dostavo izbranih peletovna dom.

Vas zanimajo sekanci? Tudi njihova cena je pri nas zelo ugodna. Obiščite nas in se prepričajte sami. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani.