Smrekovi peleti so odlični za centralno ogrevanje


Smrekovi peleti so odlična alternativa za centralno ogrevanje. V primerjavi z drvmi je s peleti iz čiste smreke dosti manj dela. Vse, kar je potrebno, je, da smrekove ali bukove pelete za ogrevanjenatresete v zalogovnik na peči ali pa za vas to delo opravi podajalec, tako imenovani polž, ki iz zalogovnika v peč dovaja smrekove pelete. Kar najbolj vrhunski smrekovi peleti pa so beli smrekovi peleti. Za to vrsto peletov iz čiste smreke je značilno, da imajo v sebi malo vlage in izredno malo pepela. Zaradi svoj čistosti so značilne belkaste barve. Pri nas lahko dobite smrekove pelete najceneje: to so hkrati tudi najboljši lesni peleti, saj se v okviru naše prodaje peletov trudimo, da za naše stranke združujemo kvaliteto s ceno.


Smrekovi peleti so pametno ogrevanje


Smrekovi peleti niso tip pametnega ogrevanja samo zato, ker so cenovno ugodni. Lesni peleti iz čiste smreke so namreč prijazni tudi okolju in ne le naši denarnici. Ljudje, ki jih veliko pomeni trajnostni razvoj, se tako odločajo za smrekove ali bukove peleti. Ne glede na to, katere pelete uporabljate - bukove ali pa morda bele smrekove pelete, boste z nakupom razbremenili okolje, saj pelete proizvajamo iz odpadnega lesa, ki ga je potrebno iz gozda odstraniti, a nima neke kvalitete, da bi ga lahko porabili drugje, ali pa iz lesnih odpadkov, ki nastanejo v lesni industriji. Zato je za okolje najceneje proizvajati lesne smrekove pelete, saj ga tako kar najmanj obremenimo.


Peleti iz čiste smreke so kot kurjava zelo nezahtevni


Ko kurite s smrekovimi peleti za ogrevanje, pelete iz čiste smreke enostavno nasujete v zalogovnik peči ali pa to opravi podajalna naprava, ki jo imenujemo tudi polž. Za vse drugo poskrbi elektronika. Mi moramo le redno odstranjevati pepel in peč servisirati. A to slednje opravilo je dokaj redko početje, saj peleti pri gorenju ustvarjajo zelo malo pepela - včasih celo manj kot 1 odstotek skupne mase.

PELETI CENIK

TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK VODA

smrekovi ali bukovi peleti za ogrevanjebeli smrekovi lesni peleti